Imponerte på brytematta

Nicolai Nyholt (15) har brukt ett år på å omskolere seg fra judo til bryting. I helgen tok han sølv i Oslo og Akershus kretsmesterskap.

Skedsmo/Lambertseter: Nicolai Nyholt kom til Lambertseter Bryteklubb fra Oslo Judoklubb for ett år siden. Han hadde problemer med knærne og da var bryting et alternativ.

Den største forskjellen er at jeg ikke kan bruke beina i bryting. Det har tatt litt tid å venne seg til, sier Nicolai.

Brytetrener Glenn Englund er meget fornøyd med utviklingen.

Vi har brukt ett år på å bytte ut stilen, og Nicolai imponerer virkelig her i dag. Dette er kun hans andre brytestevne, sier Englund. Han mener at det Nicolai mangler på teknikk tar han igjen på fokus.

Han er utrolig fokusert på matta. Det er viktig. Jeg er sikker på at han kan gå helt til finalen, fortsetter Englund.

Ikke overrasket

Nicolai vant første kampen enkelt på fall. Nå står neste motstander klar på matta, Ole Petter Toen fra Kolbotn. Lambertseter-bryteren tar styringa fra første sekund. Motstanderen blir dømt ned, og Nicolai får et kjempeløft og vinner også denne kampen på fall.

Det er moro med stevner. Jeg er egentlig ikke så overrasket over at jeg får så gode resultater, jeg har så dyktige treningsmotstandere i klubben, sier den ferske bryteren. Lambertseter er i ferd med å bli en av landets beste klubber i 15 årsklassen. Robin Bråten (14) er nybakt Norgesmester, og Michael Krohn (14) tok NM-bronsen i år. Begge deltok i helgens mesterskap.

Internfinale

Michael møtte tøff motstand i Kim Erik Svensson fra Kolbotn i finalen. En utrolig jevn og spennende finale der Michael unngår å bli løftet to ganger etter at han er dømt ned. Kolbotn-gutten blir likevel hakket for sterk, og det blir sølv til Michael i 66 kg-klassen. Nicolai og Robin som begge bryter i 59 kg klassen går hele veien og møter hverandre i finalen.

Dette er moro, nå er vi sikret både gull og sølv, sier Nicolai. Den mer erfarne Robin trakk det lengste strået, men Nicolai er strålende fornøyd likevel.

Vi har brukt ett år på å bytte ut stilen, og Nicolai imponerer virkelig her i dag.

Glenn Englund

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.