*Nettavisen* Nyheter.

India i sentrum på Lambertseter

Päivi Särkelä lukter på noe av det spennende krydderet som forfatter Niru Kumra skal presentere sammen med sin bok om indisk mat på Lambertseter bibliotek i forbindelse med verdens bokdag.

India skal stå i sentrum under markeringen av Verdens bokdag på Lambertseter bibliotek torsdag.

LAMBERTSETER: - På denne dagen vil vi presentere vårt publikum for andre forfattere enn de som de vanligvis leser, forteller Päivi Särkelä, fungerende avdelingsleder.

- Valget falt på India. Vi har bøker av mange indiske forfattere i våre rikholdige hyller. Bøkene blir stilt ut slik at alle kan bli kjent med dem under bokdagen, sier hun.

Indisk kokebok

Särkelä forteller videre at biblioteket også ønsket å ha med seg en "høyst levende forfatter" til å presentere sin egen bok under arrangementet. Valget falt på Niru Kumra som har skrevet den populære boken "Indisk mat på norske fat". En kokebok tilpasset norske ganer og kjøkkenutstyr.

- Hun kommer til å være i biblioteket mellom klokken 13.00 0g 14.00. Da skal hun holde foredrag om India og indisk mat. Hun vil ha med seg indisk krydder og smaksprøver av mat laget etter oppskrifter fra sin egen bok, forteller Särkelä.

Fargerik blomkål

Niru Kumra gleder seg til å treffe lese- og matglade i alle aldre.

- Min visjon er å lære bort indisk kokkekunst slik at nordmenn kan glede seg over mer enn naanbrød. Vet dere for eksempel at en helt enkel blomkål kan bli riktig fargesprakende når den serveres på indisk vis, spør hun med et stort smil.

Päivi Särkelä innrømmer at hun er litt spent foran Verdens bokdag. - Det er første gang vi i Lambertseter bibliotek er med på arrangementet. Jeg håper vårt trofaste publikum er fornøyd med det de får oppleve, sier hun.

Flere arrangement

Også andre steder i vårt distrikt markeres Verdens bokdag: Klokken 10.30 kan du møte forfatter Mariangela Johansen Carcace på Bøler bibliotek. Hun vil fortelle om skriveprosessen og det å være forfatter.

Offisiell åpning blir det av Deichman Bjørnholt skole klokken 13.00 med celebert besøk av seks profilerte forfattere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.