RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Indianer uten spor

- Jeg synes det er gøy å leke indianer. Gjør du? Det er spennende å lage sin egen pil og bue og snike seg opp i et tre.

Indianere har klart å leve i naturen i hundrevis av år uten å ødelegge den. De prøver å etterlate seg så få spor i naturen som mulig. Vi har veldig mye å lære av indianerne. Noen mennesker lager så store spor at det nesten er vanskelig å få øye på naturen. Vi må rette opp feilene, for selv om naturen kan reparere seg selv over tid, er det fare for at vi ødelegger den raskere enn den rekker å reparere seg selv.
- Tiden går ikke fra oss. Den kommer til oss, har en indianer sagt. Og vi følger våre forfedres fotspor inn i framtiden. Det betyr at våre barn og barnebarn vil følge våre fotspor en dag, og da gjelder det å ikke etterlate seg for mye søppel og annen forurensning. Ingen av de som kommer etter oss, har lyst til å tråkke rundt i søppel og skrot!
Noen tror at framtiden er som en rett strek. Jeg tror på indianernes måte å tenke i sirkler på. Årstider og dager er som sirkler. Til og med hele jorda vår går i sirkel rundt sola. Gjenbruk er også en slags sirkel. Vannet går i sirkel. Havvann fordamper og blir til regnskyer som driver mot land. Regnet blir til bekker og elver som renner tilbake til havet igjen. Naturen bruker alt om igjen. Bladene som faller ned fra trærne blir til ny jord, og plantene lager frø som blir til nye planter.
De som tror at tiden går framover som en rett strek, tenker kanskje ikke så langt som indianerne? Til og med et fly som bare flyr rett framover, vil gå i sirkel rundt jorda og komme tilbake til det stedet den startet. Derfor må vi gjøre så kloke valg nå, at valgene våre lager en god fortid som vi kan ta med oss videre inn i framtiden.
Åttearmet klem fra Blekkulf alias (også kalt) Blekkawata

Tegnekonkurranse:

Tegn framtiden slik du vil at den skal være.
Send tegningen innen 10. november til:
Blekkulf, Postboks 98 Røa,
0701 Oslo


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere