RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det vil være forunderlig om vi ikke hører mye mer både fra og om Iris Waves i tiden som kommer. FOTO: Erik Tangen
Det vil være forunderlig om vi ikke hører mye mer både fra og om Iris Waves i tiden som kommer. FOTO: Erik Tangen

Indieheltinne på haugen

Om noen år vil "alle" snakke om Iris Waves, så vi gjør det like gjerne med en gang.

PILESTREDET: Det hele startet med mormorens gitar og et gitarkurs - nå lager Ida Nicoline Muldal, aka Iris Waves, indieperler fra bokollektivet på St.Hanshaugen.

Indieheltinne

Iris Waves' musikk blir til ved at hun sitter og leker seg med gitaren i leiligheten i Pilestredet.

Jeg pleier å sette meg ned og klimpre på gitaren til jeg kommer opp med en idé jeg kan bygge videre på, forteller hun.

Etter å ha spilt med seg selv en stund, bestemte hun seg for å kjøpe lydutstyr og spille inn låtene sine.

Det skal vi være glade for.

Alle de fire låtene som ligger ute på Iris Waves' Myspace-side skinner gjennom av kvalitet. Mye tyder på at St. Hanshaugen har fått sin første indieheltinne.

Ordlek

I en tid hvor det daglig dukker opp nye band og artister, kan det være problematisk å komme opp med et unikt artistnavn.

Artistnavnet ble til gjennom ordlek. Iris har flere, fine betydninger. Det kommer fra gresk, og betyr regnbue, men brukes vel også om en blomst, sier hun og bekrefter at Waves spiller på lydbølger.

EP på iTunes

På et og et halvt år har sidenhatt over 13 000 visninger. Den interaktive distrubusjonskanalen åpnet også for at hun fikk spilt inn låtene i et ordentlig studio.

Etter at jeg la ut låtene mine, ble jeg kontaktet av en bergenser som driver et studio. Han var veldig begeistret for musikken og spurte om jeg ville spille inn hos han, forteller hun.

Det tilbudet takket hun ja til, og slik ble den selvtitulerte EPen Iris Waves til. Den er å få tak i på nettbutikken iTunes.

Sindig

Ida Nicoline har ikke vært i kontakt med noe plateselskap, og er dermed en indieartist i ordets rette forstand (indie stammer for det amerikanske ordet for uavhening, independent - journ.anm).

I motsetning til mange andre uetablerte artister, tar hun den problemstillingen med knusende ro. Hun sier hun foretrekker å ha kontroll over sin egen musikk.

Jeg elsker virkelig å lage musikk, og vil ikke drepe motivasjon og spilleglede ved å stille for store forventninger til meg selv, sier hun.

Fruktbart samarbeid

Men selv om hun liker å styre showet på egen hånd, går hun ikke av veien for å samarbeide med andre musikere - snarere tvert i mot.

Jeg jobber veldig fritt, og liker å dra med meg folk. Etter konserten på Den gode café ble jeg kjent med Yngve Mørk (aka Morks Medicine) og vi har gått sammen om å ordne spillejobber, forteller hun.

I etterkant har de spilt flere splitkonserter sammen, blant annet på MIR, Sound of Mu og Pantagana Kunstklubb.

Collets Café

I fjor spilte hun på Collets Café i forbindelse med Kongene på Haugen-festival.

Det var min første konsert, og jeg skal innrømme at jeg måtte pushe meg selv litt, forteller hun.

Hun overvant prestasjonsangsten og spilte en solokonsert, til arrangørenes store begeistring.

- Jeg har fått forespørsel om å spille der i år også, men det har jeg dessverre ikke anledning til, sier hun.Iris Waves spiller på Den gode Café 28.august med Morks Medicine og Anne Frøysa.sette meg ned og klimpre på gitaren

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere