*Nettavisen* Nyheter.

Indiepopsensasjon til Øya

The Pains Of Being Pure At Heart spiller sjarmerende gitarpop i Middelalderparken i august. Foto: FOTO:PROMO

Amerikanske The Pains Of Being Pure At Heart kan kjøle deg med svale popmelodier i sommervarmen .

MIDDELALDERPARKEN: Denne uka slipper Øyafestiavlen nye artister hver dag. Torsdag ble indiepopsensasjonen The Pains og Being Pure At Heart bekrefta. En dag i mars 2008 spilte kvartetten under en Øya-kveld i New York som support for Hanne Hukkelberg, men det er først i år at det har passet å legge turen til Norge og Middelalderparken i august.

– Vi har stor tro på at de fengende låtene til The Pains Of Being Pure At Heart vil prege musikkåret 2011 og at de fort kan bli en sommerfavoritt når gradestokken viser omtrent 25 og man trenger et knippe herlige og kjølende popmelodier, sier Øyafestivalen i en pressemelding.

LES ALT OM ØYAFESTIVALEN 2010 HER

Bandet ble kjapt en indiepopsensasjon etter debutalbumet fra 2009. I februar er oppfølgeren på vei med mer melodiøst og gitardrevet smågodt, og til våren skal de blant annet turnere med Øya-aktuelle Twin Shadow i USA.

Les også: Explosions In The Sky til Øya

Les også: Fleet Foxes til Øya

– The Pains Of Being Pure At Heart lener seg på lyden fra britiske legender som The Smiths, My Bloody Valentine, The Jesus & Mary Chain og Ride, og lager sin helt egne New York-tvist på det hele. Kritikere fra fjern og nær elska debuten, uttaler Øyafestivalen.

De lister også opp både internasjonale trendsettere som Pitchfork, Spin og NME, samt hjemlige medier som Dagbladet, Groove.no og Musikknyheter blant dem som ble særdeles imponert. Sistnevnte utropte sågar debuten til årets popalbum i 2009.

– Etter hva vi har hørt, sitter bandet med like sterke kort på hånda når de gir ut album nummer to, forteller Øya.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.