Indisk dansefest på Holmlia

Dansere i alderen 3 til 65 år danset Bollywooddanser og mer tradisjonelle indiske danser. Foto: Kaja Stabursvik

Dansere i alderen 3 til 65 år danset Bollywooddanser og mer tradisjonelle indiske danser. Foto: Kaja Stabursvik

Over hele byen er det små grupper som samles et par ganger i uka for å drive med indisk dans. Lørdag hadde de indisk dansefest på Holmlia.

Klikk på bildet for å forstørre.

Diplom: Alle danserne fikk tildelt et diplom for deltakelsen på dansefesten. Foto: Kaja Stabursvik

Klikk på bildet for å forstørre.

Ferske dansere: (F.v.) Mathangi Inparajan (8) og Morisha Bahakumar (9) har nettopp begynt på indisk dans og stortrives. Foto: Kaja Stabursvik

HOLMLIA: I tillegg til å vise et variert utvalg av indisk dans og Bollywooddans, var det også mulig å snike til seg et par smaksprøver av indisk mat, småkaker og snacks.

Viktig å bevare kulturen

Instruktør og drivjern bak dansefesten, Sumila Paul synes det er viktig å bevare og formidle den indiske kulturen.

– Uansett kultur og bakgrunn har alle glede av indisk Bollywooddans. Vi har dansere i alderen 3 til 65 år, og vi har dansere fra Norge, Sverige, Danmark, Polen, India, Kambodia og Bangladesh bare her i Oslo, sier Paul. Hun mener at selv når man er født og oppvokst i Norge, men har røtter i utlandet, at det er viktig å ta vare på kulturen sin dit man kommer og ikke la den glemmes.

Frelst av Bollywooddans

Karin Thomassen og Jytte Duemark har danset i henholdsvis to og et halvt år, og tre måneder. De ser ikke ut som typiske indere, og er det ikke heller, man har stor glede av indisk dans. Thomassen så indisk dans på TV, og fikk lyst til å prøve.

Hun søkte på internett og fant ut at det var tilbud på Holmlia. Hun dro på en trening, og angrer ikke et sekund.

Stive nordmenn

De entusiastiske damene synes det er rart at ikke flere nordmenn prøver seg på indisk dans.

– Det er mange som kommer og ser på forestillingene våre, men de tar ikke steget til å begynne. Det skal nok litt mer til, sier Thomassen. Hun tror nordmenn ofte er litt stive, og at dansen kan virke litt eksotisk for mange.

– I tillegg til at det er en veldig flott form for dans, er det utrolig god trening. Man får trent koordinasjon, mage og skuldre, og det er mye å tenke på, sier Thomassen.

Damene skryter uhemmet av instruktøren Sumita Paul, og mener ingen bør være redde for å starte med dansen.

– Sumita er en utrolig flink danselærer. Hun er veldig pedagogisk og alltid blid, og veldig flink til å lære fra seg, så vi anbefaler alle å starte, sier de to damene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.