RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Indisk glød på utstilling

Årvoll-kunstneren Randi Schwartz var i India i 21 dager, og det fargerike resultatet kan du se og kjøpe hos Galleri Albin Art på Briskeby.

ÅRVOLL/BRISKEBY: Rispapir, små biter av speil, paljetter og glitter, kombinert med varme, sterke farger gir en nærmest glødende effekt i det lille galleriet på Briskeby. Randi Schwartz' kunstneriske tur med en gruppe til Sør-India i fjor vinter har gitt inspirasjon til en rekke nonfigurative bilder, og det er tydelig å se at turen gjorde sterkt inntrykk.

Ulike virkemidler

Dette var ikke mitt første møte med Asia, men India er noe for seg selv. Jeg hadde ingen planer om at det skulle bli så mye ut av India-turen, sier kunstneren, og forteller hvordan hun har benyttet seg av flere teknikker for å få frem de uttrykkene hun ønsker. Hennes bakgrunn som tekstilkunstner med utdannelse fra Kunst- og håndverksskolen kommer stadig til syne, mener kunstneren selv, og peker på effekter skapt av indiske stoffer, rispapir og paljetter.
Og for å få til et slikt relieff har jeg laget en slags pastagrøt, slik at jeg får den strukturen og det mønsteret jeg vil ha, sier kunstneren. Jeg maler ut fra stemninger i meg selv, og jeg setter gjerne på indisk musikk og danser for å finne den rette stemningen.

Tidligere lærer

Randis utvikling som kunstner ble påvirket av årene som lærer i tegning, form og farge ved Sogn videregående skole i mange år. Tidligere har tekstilkunst og veving vært i fokus, men som lærer ble det mer tegning og maling.
Det har alltid vært utrolig morsomt å male, sier hun entusiastisk. Nå er det ikke lenger tid for å undervise, ettersom kunsten tar opp det meste av hennes tid.
Resultatet fra 21 dager i India kan du altså få med deg hvis du tar turen til Galleri Albin Art i Briskebyveien 42. Utstillingen varer frem til 30. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere