RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det skal legges nytt dobbeltspor til Ski, og mange håper på bedre trafikkavvikling enn i vinter.
Det skal legges nytt dobbeltspor til Ski, og mange håper på bedre trafikkavvikling enn i vinter.

Info-møte om Follobanen i kveld

I kveld arrangeres informasjonsmøte om Follobanen på Bjørnholt skole klokken 19.00.

BJØRNDAL: 17.000 brev er sendt ut for å informere og varsle naboer innenfor planområdet til Follobanen, og i mars skal fem offentlige informasjonsmøter holdes i Oslo, Oppegård og Ski. det første finner sted i Bydel Søndre Nordstrand i kveld.

Arealplanleder Terje Vegem er forberedt på mange spørsmål.

– Vi regner med mange henvendelser om Follobanen, sier Vegem.

–Vi vet at det er et stort informasjonsbehov ute blant folk. 17 000 husstander tilsvarer en god norsk småby, men vi skal klare å håndtere henvendelsene. For å møte naboene arrangerer Jernbaneverket tre informasjonsmøter i Oslo, samt ett hver i Oppegård og Ski, og møtene er åpne for alle interesserte. På møtene blir planene for Follobanen presentert, forteller Vegem.

 

Kulturminner
 

– I Oslo er de største utfordringene hensynet til kulturminnene i Gamlebyen og tunnelbyggingen gjennom tettbebygd strøk, påpeker Vegem. Naturmiljø og friluftsinteresser er også noen av flere viktige temaer som vi ønsker mange innspill på, fortsetter Vegem.

 

Første av to høringer
 

Traseen blir ikke bestemt gjennom planprogrammet, men gjennom konsekvensutredning og kommunedelplan før jul 2010. Planprogrammet er dermed den første av to høringer i år.

– Nå svarer vi på spørsmålene som kommer til Jernbaneverket, opplyser Vegem, og vi registrerer høringsuttalelsene. Hittil har vi fått mange spørsmål om energi- og varmebrønner, og en del om hvordan anleggsarbeidene vil påvirke boområder. Follobanen har tre traséalternativer, og det er varslet i en bredde på 200 meter på hver side av korridoren.

– Vi ønsker å nå ut til flest mulig på strekningen, fordi et så stort anlegg som Follobanen vil påvirke omgivelsene når anleggsarbeidet kommer i gang. Noen vil kun bli lett berørt av arbeidene, mens andre vil oppleve å være anleggsnabo. Uansett er det viktig at alle som kan bli berørt er varslet om planene, påpeker Vegem.

 


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere