RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen akutt helsefare

Nylig har grunnen i barnehagene blitt undersøkt for mulig forurensing. Nå er tilsvarende undersøkelse gjort på kommunale lekeplasser i parker og friområder. Det er funnet forurensende stoffer i bakken på en del av lekeplassene, men stoffene representerer ingen akutt helsefare.

Hver generasjon har lagt igjen sine kjemiske spor og bidratt til forurensing av byjorda, som gjerne er flyttet på gjennom tidene.

Kartlegging Norges Geologiske undersøkelser har utført kartleggingen på bestilling fra Friluftsetaten. Det ble foretatt prøver av jorda på 27 lekeplasser.

Det er ikke påvist verdier av kvikksølv, kadmium, nikkel, krom eller PCB over de anbefalte tiltaksgrensene på noen av de undersøkte lekeplassene. På 24 lekeplasser er det brukt trykkimpregnert trevirke, og på to plasser er det påvist kreosotimpregnert trevirke. På seks lekeplassene er det påvist blyinnhold i grunnen. De fleste av disse lekeplassene ligger i eller nær bysentrum. Ungene som bruker lekeplassene utsettes ikke for akutt helsefare. Barn oppholder seg som regel ikke verken hyppig eller svært lenge gangen på lekeplasser i parker og friområder. Dermed blir de heller ikke betydelig eksponert for jordforurensingen.

I forbindelse med bygging av nytt lekeanlegg i Frognerparken fjernes forurensningen i grunnen. På samme måte vil det bli jorda bli skiftet ut på lekeplassene parallelt med andre nødvendige tiltak.

Anne Aakervik
Informasjonssjef
Friluftsetaten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere