RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen applaus til Grande Røys


Sjøsenterets Tim Wang lover båteierne plasser en sesong til. Her med bydelsutvalgsleder Bjarne Ødegaard som har engasjert seg i saken.
Sjøsenterets Tim Wang lover båteierne plasser en sesong til. Her med bydelsutvalgsleder Bjarne Ødegaard som har engasjert seg i saken.
Temparaturen var høy under Killingen båtforenings årsmøte i går.

Bygdøy: Mandag 11. februar stilte nærmere 150 personer opp på Dronningen, til Killingens Båtforenings årsmøte.

Båteierne føler seg oversett og båtplassenes fremtid er usikker, grunneiere på Killingen føler seg ført bak lyset av staten, og Sjøsenteret som driver næringsvirksomhet er sikker på at staten driver ren vendetta mot bedriften.

Takket nei

Til skuffelse for de fremmøtte takket fornyelsesminister Heidi Grande Røys nei til å delta på årsmøtet. Måten ministeren har taklet problemene på Killingen får ikke hun ikke mye applaus for blant båteierne.

Nei, det er klart brukerne av området er skuffet når det ikke er noen dialog, sier Ola-Kristian Hoff, båteier med båtplass på Killingen.

Han er likevel fornøyd med at Sjøsenteret stiller båtplasser til disposisjon, i hvert fall én sesong til.

Staten har ikke bevist at de har rett til å leie ut båtplasser på langbrygga. Derfor lover ikke KNS at de kan stiller plasser. Det gjør i midlertid Tim Wang ved Sjøsenteret som fastholder sin rett til å la bryggen ligge der den ligger i dag, sier Hoff.

I følge båteieren er det to rettstvister som er brakt inn for domstolen og utfallet av disse avgjør om det skal være adgang til øya via Bygdøy sjøbad.

Både grunneiere og Sjøsenteret har trukket staten inn for retten og utfallet av disse sakene er avgjørende for brukernes tilgang til øya og bryggene.

Kan ta flere år

Foreløpig venter vi på utfallet. Deler av saken kan ta flere år, men vi håper på en snarlig løsning når det gjelder bryggene og tilgang til øya, sier Hoff.

Flere politikere har fulgt saken tett, og bydelsutvalgsleder Bjarne Ødegaard og stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde stilte opp på møtet.

Det samme gjorde generalsekretæren i KNS og generalsekretæren i KNBF. Begge foreningene gav sin støtte til Killingen båtforening over den totalt manglende dialogen med staten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere