RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen arkeologiske funn på Karl Johan


Utkledd som arkeologer, vekket teamet bak stuntreklamen i Karl Johan nysgjerrigheten hos mange osloborgere.
Utkledd som arkeologer, vekket teamet bak stuntreklamen i Karl Johan nysgjerrigheten hos mange osloborgere. Foto: Foto: Katarina Nordam
Mange har sett det tilsynelatende oppsiktsvekkende utgravningsområdet i Oslos paradegate mandag.

KARL JOHANS GATE: Det er nok mange som ble overrasket da de tok seg en tur i hovedstaden i dag. Ved siden av Stortinget t-banestasjon var plassert en gigantisk vikinghjelm. Ved siden av den var det satt opp sperrebånd rundt det som så ut til å være arkeologiske funn, men hverken funnene eller arkeologene er ekte.– Vi spurte noen arkeologer om hvordan de kler seg. Det var visst ikke så strenge regler på det, men det viktigste var refleksvesten, sier kreativ leder i Ren Reklame, Carl-Magnus Fossum.

Med gule refleksvester og hvite plastbukser, må de ha truffet ganske rett med antrekket.

– Det kom faktisk fem arkeologer forbi, og de trodde vi var ekte arkeologer, men de trodde selvfølgelig ikke at utgravingen var det,  forteller Fossum.

Stunt-reklame

Mandag kveld har TVNorges nye realityserie, Den siste viking, premiere. Det er den forbindelse utstillingen er blitt satt opp.

– Det er denne typen reklame vi driver med. Osloborgerne er nok lei av flyere og reklamemas. Vi prøver ikke å invitere folk, men heller å la dem komme til oss, sier Fossum.

Han mener at dersom man vekker nysgjerrigheten til folk, og lar dem komme bort for å stille spørsmål, skaper det et bedre forhold mellom produkt og publikum. Taktikken ser ut til å fungere bra, for det har ikke vært mangel på nysgjerrige sjeler.

– Veldig mange har stoppet for å ta en titt, ta bilder, eller stille spørsmål. Flere har spurt om dette er ekte. Både folk fra Oslo og turister. Noen var klar over at det var premiere på en ny vikingserie, andre ikke, sier Fossum.

Les også: Ny «superhøyskole» i Oslo

Et reklamestunt som dette mener Fossum fungerer bedre enn for eksempel bussreklame. Rett og slett fordi det er uvanlig og mer oppsiktsvekkende.

Gode kopier

I sandhaugen, som er blitt lagt over brosteinene, ligger det gjenstander som er blitt “gravd” opp. Blant annet en vikinghjelm, et sverd og en hodeskalle.

– Objektene er nære kopier av originale funn fra vikingtiden. Sverdet er en replika av vikingsverd som ble funnet ved en ekte arkeologisk utgraving, sier Fossum.

Det er første gangen teamet har satt sammen en arkeologisk reklame. Også tirsdag vil det være mulig å få tatt seg en titt på den oppsiktsvekkende utstillingen.

Les også: Russedress vinner årets Gullbarbie
Les også: Arctic Challenge blir en del av Oslo Vinterfestival
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere