RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen avgjørelse om HPV-vaksinasjon

Rådet for prioritering og kvalitet i helsetjenestene vil ha flere fakta på bordet om HPV-vaksinen.

Oslo: Både Kreftforeningen og Folkehelseinstituttet går inn for at alle 12 år gamle jenter skal få tilbud om HPV-vaksine. Men det er helse og omsorgsminister Sylvia Brustad som kan iverksette et nytt vaksinasjonsprogram gjennom å foreslå å bevilge 100 millioner kroner til dette formål over statsbudsjettet.

Folkehelseinstituttet har anbefalt at vaksinen tas inn i barnevaksinasjonsprogrammet.

Samtidig har redaktør Charlotte Haug i Tidsskrift for Den norske Lægeforening pekt på en del usikkerheter knyttet til vaksinen. På grunn av de store uenighetene i fagmiljøet er det ikke blitt noe av det tenkte massevaksinasjonsprogrammet.

Blir drøftet

Det nasjonale rådet for prioritering og kvalitet i helsetjenestene hadde spørsmålet om HPV-vaksine oppe på sitt møte i november, uten å konkludere.

De ønsker blant annet å se nærmere på om vaksinasjonseffekten er den samme på 12-åringer som på unge kvinner.

Rådet vil også vite mer om faren for fremveksten av nye virus som eventuelt overtar for de virus vaksinen beskytter mot, før de tar endelig stilling til om HPV-vaksinen bør bli en del av det norske vaksinasjonsprogrammet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere