*Nettavisen* Nyheter.

Ingen avklaring - onsdag 23. mars

Uansett hva som nå videre blir gjort - eller ikke gjort, må vi bare håpe at resultatet blir slik at skytterlagets virksomhet kan opprettholdes.

I snart 40 år har det vært snakk om å finne et alternativ til skytebanen i Prinsdal. I desember 2003 ble det fattet vedtak om nedleggelse, men det lå en viss klausul om at man skulle finne et alternativt sted.

Friluftsetaten fikk for et drøyt år siden i oppgave å lage en utredning over alternativer, og nå på nyåret kom den. Forslag om ny bane både på Grønmo, Godlia og Åsland, og alle skulle få lov til å si sin mening.

Sist torsdag hadde bydelsutvalget på Søndre Nordstrand anledning til å få gjort et vedtak i saken, men også denne gangen var det den store vegringen det endte opp med.

For det store flertallet i BU sier at de ikke kan gå inn for noen av alternativene. De mener skytterlaget kan farte litt rundt og fordele sin virksomhet på forskjellige baner i Oslo og omegn. For i Østmarka vil de ikke ha den, og heller ikke i nærheten av et boligområde. Men tilbudet til skyteinteresserte, og da spesielt ungdom, vil de ha.

Bydelsutvalget har tidligere gått imot fortsatt drift i Prinsdal, og med sitt vedtak nå, står de jo på det de tidligere har sagt. De har også gitt uttrykk for at Marka skal være hellig.

Men med det vedtaket de nå har fattet, har de egentlig ikke gjort noe for å løse problemet. For de har ikke hjulpet skytterlaget, og de har vel heller ikke hjulpet berørte naboer som plages av skytestøy.

For det som nå kan komme til å skje, er at det enten blir en fortsatt utredning for å finne alternativer eller skytterlaget får anledning til å bevise at et miljøutbedret anlegg kan fungere.

Blir det fortsatt leting etter alternativer, har vi en følelse av at skytterlaget får fortsette i Prinsdal inntil det finnes en løsning. Og da vil de skyte på anlegget slik det er nå uten støydemping.

Flertallsvedtaket i BU kan altså bety at det i praksis ikke skjer noen ting. Nå nytter det ikke å si at man ikke må ta forhastede beslutninger - det har vært mer eller mindre kontinuerlig arbeidet med saken i snart 40 år.

Uansett hva man ender opp med, vil det være en eller flere parter som ikke blir fornøyd. For å finne den perfekte løsningen, tror vi ikke er mulig. Uansett hva som nå videre blir gjort - eller ikke gjort, må vi bare håpe at resultatet blir slik at skytterlagets virksomhet kan opprettholdes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag