Gå til sidens hovedinnhold

Ingen barnehagekutt i Østensjø

Årets budsjettmøte i Østensjø bydelsutvalg (BU) startet med at småbarnsforeldre takket for godt samarbeid og at det ikke var foreslått kutt i barnehagene.

ØSTENSJØ: Torsdag 13. desember vedtok Østensjø bydelsutvalg budsjettet for 2013.

For første gang på flere år er økonomien i balanse, og ekstrabevilgninger fra budsjettforliket og billigere sykehjemsplasser gir Bydel Østensjø en god start på det nye året.

LES OGSÅ: Gode tider i Østensjø

Ingen tjenester blir nedlagt, og i barnehagene opprettholdes den omstridte bemanningsnormen, samtidig som det ikke blir begrensninger på vikarbruk.

Fra nyttår er det også slutt på at bydelens barnehager må dele styrerressurser.

Takket bydelen

I mange andre bydeler fortviler småbarnsforeldre over kutt de mener vil svekke kvaliteten i barnehagene, men i Østensjø får de til en forandring nå skryt for å prioritere barnehagene.

LES OGSÅ:

Halvorsen sitter stille med hendene i fanget

Livredde for barnehagene etter budsjettkutt

Det var ikke mange i salen da BU skulle behandle budsjettforslaget til bydelsdirektøren, men Foreldreutvalget for barnehager i Østensjø grep ordet i åpen halvtime for å si noen ord.

- Uten nok hender og fang i barnehagene er det umulig å få god kvalitet og et godt pedagogisk tilbud. Vi er glade for at det ikke er foreslått kutt i budsjettet og at styrerressursene skal økes, og ønsker å takke dere, sa Åse Holvik på vegne av foreldreutvalget.

LES OGSÅ: Forener barnehageforeldre i bydelen

De setter blant annet stor pris på det tverrfaglige samrådet for barnehager som er etablert i bydelen, og som nå er vedtatt at skal fortsette også i 2013.

- Vi opplever at dere hører på oss og tar oss på alvor. Vi er takknemlige for at bydelsutvalget og administrasjonen har tatt oss så godt imot, og håper vi kan fortsette og videreutvikle samarbeidet. Det er utrolig viktig, så tusen takk, sa Holvik.

Minst to foreldremøter

PÅ BU-møtet ble det også vedtatt at alle bydelens barnehager skal gjennomføre minst to foreldremøter i løpet av barnehageåret, og at det skal avholdes minst to SU-møter.

Det skal også igangsettes et arbeid for å se på organisering av og innhold i måltidene i barnehagene, med tanke på utveksling av erfaringer innen alt fra innkjøpsordninger til bemanning og kjøkken.

BU ønsker også en gjennomgang av barnehagene for å få oversikt over utbedringsbehov.

LES OGSÅ: Barnehageforeldre berømmer bydelen

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene