RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen bevis på helseplager

Statens strålevern har ennå ikke sett dokumentasjon som tilsier at strålingsmengden det her er snakk om er skadelig.

ØSTERÅS: Statens strålevern kan ikke utelukke at noen opplever plager fra stråling, men det finnes ingen dokumentasjon på en slik sammenheng.

– Ifølge all dokumentasjon på fagfeltet har man ikke funnet bevis på at noen merker helseplager av slik stråling, sier forsker Lars Klæboe hos Statens strålevern.

Klæboe har registrert at noen mener de er eloverfølsomme, men foreløpig finnes det ikke dokumentasjon på at fenomenet finnes.

– Det har vært forsket og forskes mye på dette. Det gjøres blant annet forsøk hvor de som mener de blir syke utsettes for stråling, forteller Klæboe.

Statens Stråleverns anbefaling om trådløse nettverk blir ofte brukt av strålings-skeptikere som argument mot plassering av mobil- og nødnettantenner, men Klæboe mener dette ofte misforstås.

– Vi kan ikke si at det er helseskadelig, men loven sier at stråling skal holdes så lav som praktisk mulig. Det vi anbefaler hvis man ønsker å utsette seg for så lav eksponering som mulig er å plassere trådløse ruter så man får en viss avstand mellom personer og ruteren, eksempelvis i rom hvor man ikke oppholder seg så mye, sier Klæboe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere