RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BILFRITT: Karl Johan er bilfritt mellom 12 og 19 i dag. ARKIVFOTO
BILFRITT: Karl Johan er bilfritt mellom 12 og 19 i dag. ARKIVFOTO Foto: ARKIVFOTO

Ingen bilkjøring i sentrum

I dag er deler av Oslo sentrum bilfritt. Den årlige aksjonen skal bedre miljøet i hovedstaden.

OSLO SENTRUM: 22. september er den årlige datoen for bilfritt sentrum i Oslo, og flere andre steder i Norge. I dag vil Karl Johan være stengt for biltrafikk, også deler av Universitetsgata.

Del på Facebook

– Dette er en del av mobilitetsuka og det er for å bedre luftkvaliteten og miljøet, sier kommunikasjonssjef for samferdsel i byetaten, Mia Kolbeinsen.

– Jeg har unger, så det er praktisk med bil. Men akkurat i sentrum er det mye kao, sier Kenneth Anker Nilsen, fra Ekeberg.

2221 med på mobilitetsuka

Mobilitetsuken er internasjonal.

Europeisk mobilitetsuke er verdens største arrangement med fokus på miljøvennlig bytransport. I 2010 var hele 2221 byer og tettsteder med.

Målet er å sette miljø og miljøvennlig transport på dagsorden.

I Oslo markeres den bilfrie dagen i sentrum med stands og aktiviteter for store og små.

Gøyale arrangementer

Det arrangeres en sykkelferdighetsprøve for barn, de over 18 kan prøvekjøre en elbil. Det er også muligheter for å prøve elmoped, elsykkel og longboard. I tillegg vil det være en miljøsti for barn, sykkelkonkurranse, sykkelbudkonkurranse, tips for å holde sykkelen i orden. Det arrangeres quiz med sykkelhjelmer og sykkel som premier, i tillegg til mange andre aktiviteter.

– Arrangementet varer fra 12 til klokken 19. Oslo kommune Bymiljøetaten og Grønn Hverdag inviterer alle som vil til bilfri gate og arrangementet ”reis smartere – tenk energi”, opplyser Kolbeinsen som er i ferd med å sette opp stands i Karl Johan da dittOslo snakker med henne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere