RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen bitterhet

Tenk at kålruletter kan smake så friskt, lett og trendy som dette da får jeg jaggu overraske på drikkefronten også!

Kål og tanniner i rødvin er en kombinasjon som lett vil gi en metallisk smak. Lysten på rødvin blir enda mindre når man studerer resten av Tom-Victors oppskrift: chili, cashewnøtter, koriander, soya og bruna løk. Her er det mange asiatiske smaker som bringer inn sødme, syrlighet, salt og en tydelig sterk, men ikke brennende munnfølelse. Og siden retten som helhet ikke er den mest komplekse, bør drikkevalget være like lite ambisiøst.

Her er det mye som kan matche. Velger du hvitvin, bør du ha friskhet og fruktighet i bakhodet. Har du en hang til det sødmefulle, kan du fint gå for en frisk, halvtørr tysk riesling. Jeg vil også påpeke at en riesling fra nesten hvor som helst kan gå bra til dette, bare det ikke blir for fyldig. Velger du en litt mer nøytral samspiller, kan du gjøre suksess med en norditaliensk pinot grigio eller Soave, så lenge maten ikke er for sterk. Vedicchio er en annen mulighet fra Italia. Jeg er også sikker på at en fruktig new zealandsk sauvignon blanc kan gjøre susen.

Velger du rødt, så tenk ungt, friskt og fruktig også her, og husk at tanninene bør være få og runde/bløte. Disse kravene kan for eksempel matches av en Valpolicella. Pass også på å få kjølt ned vinen litt, da framheves frukten. Glem heller ikke rosévin, det finnes mange gode, fruktige og friske varianter der også.

Mitt valg i dag er likevel øl. Nærmere bestemt hveteøl, som så å si ikke har noen bitterstoffer, og som smaker fruktig, friskt og sødmefullt. Friskheten kommer godt med her. Jeg har valgt et dansk øl brygget etter belgiske hveteøltradisjoner samt med en dose epler, blant annet Bramley-epler, og ferskt appelsinskall. Sødmen i ølet tar tak i det salte og sterke på en fremragende måte, i tillegg renser kullsyren opp det fete. Aromamessig sitter det kanon til både koriander og nøtter.

Bramleys Wit, Jacobsen Bryggerier, København

er importert av Ringnes og skal være tilgjengelig i velassorterte dagligvarebutikker.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere