RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen bønn for veterinær-parkering


Teknisk sjef ved Veterinærhøgskolen og Kjetil Oftebro og teknisk sjef Arne Schie ved Veterinærinstituttet.
Teknisk sjef ved Veterinærhøgskolen og Kjetil Oftebro og teknisk sjef Arne Schie ved Veterinærinstituttet.
De ansatte og ledelsen ved Veterinærinstituttet og Veterinærhøgskolen fortviler over beboerparkeringen. De får ikke lenger lov til å parkere i gatene, selv om det er masse ledig plass på dagtid.

IDIOTEN/ADAMSTUEN: Prøveordningen med beboerparkering vekker mange og sterke reaksjoner blant dem som bor i bydelen. Nå viser det seg at også store og viktige institusjoner rammes hardt.

Det er mange ledige plasser i gatene. Men vi får ikke lov til å bruke dem, verken til egne ansatte eller til folk som kommer hit med bil for å utføre forskjellige yrkesoppdrag. Dette er alvorlig, sier teknisk sjef Kjetil Oftebro ved Veterinærhøgskolen. Han har brøytet en fotballbane som i vinter kan brukes til parkeringsplass. Men til våren blir det helt håpløst, sier han. Han er redd Veterinærhøgskolen blir nødt til å ta i bruk egne gressplener til parkering, dersom kommunen fortsetter å være like steil.

Urimelig

Vi mener Oslo kommune har et ansvar for at også vi har tilgang til parkeringsplasser i gatene der vi holder til. Det oppleves urimelig at beboere alene prioriteres, mens to offentlige institusjoner har mistet all tilgang til parkering, også når det faktisk er kapasitet. Vi forstår rett og slett ikke hvorfor folk som bor i andre gater skal ha enerett til å parkere i gaten der vi faktisk holder til. Særlig synes vi dette er spesielt i General Birchs gate. Her ligger Veterinærhøgskolen og veterinærinstituttet på den ene siden av veien, Idioten på den andre. Dette er "vår" vei, sier teknisk sjef Kjetil Oftebro.

Fått avslag

Teknisk sjef Arne Schie ved Veterinærinstituttet er like oppgitt som sin kollega. Han ønsker seg 20 parkeringstillatelser i General Birchs gate der det ikke finnes noen andre beboere enn veterinærinstitusjonene. Administrerende direktør Roar Guding ved Veterinærinstituttet har skrevet brev til Trafikketaten og bedt om 20 tillatelser. Men fikk blankt avslag.

Dette er jo et kjempeproblem for oss. Vi har alltid brukt gatene til parkering på dagtid. Nå får ikke vi stå her, selv om ingen andre gjør det heller. Det er ikke fornuftig. Vi får masse trøbbel hver eneste dag, uten at det gagner noen, sier Schie. Han forteller om ansatte som skriver brev og ringer til administrasjonen med bønn om hjelp. Mange må levere barn på vei til eller fra jobb, og er avhengig av bil. Instituttet har et svært begrenset antall p-plasser på eget område, og kan ikke hjelpe.

I disse tider med store snømengder og dårlig brøyting i tillegg er det ekstra ille, sier Schie. Han mener kommunen har laget feil definisjon på hvem som skal få bruke beboerkort.

-Vi har holdt til her svært lenge, vi bor også her, mener han.

Administrerende direktør Roar Guding fikk blankt avslag da han ba om 20 beboerkort til ansatte og servicebiler." Institutter og lignende" oppfyller ikke kriteriene, var svaret. I sin søknad fremholdt han at Veterinærinstituttet er en offentlig beredskapsinstitusjon som må betraktes som en beboer i området St.Hanshaugen. Han påpekte at instituttets samfunnsoppgaver tilsier at lokaler og tjenester må være lett tilgjengelig for alle deres brukere. Direktøren påpekte også at Oslo kommune har ønsket å beholde Veterinærinstituttet på Adamstuen, og mer enn antydet at det da også hadde vært naturlig å sørge for at institusjonen fortsatt får levelige vilkår. Uten å nå gjennom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere