RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen bredbåndsskatt i Oslo


 
 
I finanskomiteens møte onsdag kveld ble det flertall for Venstres forslag om si nei til den såkalte "bredbåndsskatten" i Oslo kommune.

Våren 2007 ble Venstres bystyregruppe klar over at byrådet ønsket å kreve inn en løpende avgift på 10 kroner per meter fiberkabel som ligger nedgravd i kommunal grunn.

Avgiften innebærer at det blir dyrere å tilby bredbåndsdekning, med forsinket utbyggingstakt og høyere priser for bredbåndskundene som resultat.

IKT-utbygging bør Oslo kommune legge til rette for, og ikke motarbeide, sier Venstres medlem i finanskomiteen, Olaf Thommessen.

Det er også viktig å påpeke at bredbåndsskatt ville innebære diskriminering i forhold til andre former for infrastruktur, sier Thommessen.

Vann og avløp, strøm og fjernvarme har ikke møtt noen form for krav om leie av grunn eller fremføringsvei.

Han er glad for at det nå ser ut til å være flertall mot avgiften i bystyret (Venstre, Høyre, Frp). I tillegg gikk komitéen enstemmig inn for Venstres forslag om å utarbeide en ny IKT-strategi for Oslo.

Forslaget fra Venstre, som fikk tilslutning fra flertallet i finanskomitéen:

1. Det kreves ikke inn årlig leie for IKT-kabler i kommunal grunn i Oslo.

2. Byrådet bes utarbeide en ny IKT-strategi for Oslo, herunder behovet for utvikling av en høyhastighets IKT-infrastruktur og kostnadseffektiv tilgang til fremføringsveier for tele- og bredbåndsnett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere