*Nettavisen* Nyheter.

Ingen brøytekanter på Oppsal i vinter

SNØRYDDING: Det er ikke lett å få ryddet vei på vinteren når biler står parkert. Nå skal det innføres en prøveordning med parkeringsforbud enkelte dager i fire veier på Oppsal - blant annet Solbergliveien. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Oppsal blir prøveområde for snørydding i år. Om prosjektet er vellykket, vil det bli lettere å få ryddet veier der snø og is har bygget seg opp.

OPPSAL: Bymiljøetaten starter 10. januar et prøveprosjekt i et mindre område på Oppsal hvor utvalgte veier som er viktig å få brøytet vil få parkeringsforbud på bestemte tidspunkter i enkelte ukedager.

Prosjektet vil begrenses til vinterhalvåret og avsluttes når behovet ikke er der lengre, senest 15. april.

Prøve

– Dette er en ordning som er innført i Stockholm, og som Bymiljøetaten i samarbeid med politiet nå ønsker å prøve, sier Odd Bratteberg i Bymiljø-etaten/samferdsel.

Parkeringsforbudet er satt til dagtid mellom klokken 09-15, da folk flest er på jobben og mange av bilene er borte.

Parkeringsforbudet innføres i følgende veier: Kampheimveien, Solbergliveien, Haakon Tveters vei og Vetlandsveien. Disse veiene vil få hver sin dag med parkeringsforbud, slik at det vil være mulighet å flytte bilen til andre veier som ikke har parkeringsforbud.

Skilting

– Den største utfordringen med dagens ordning er brøyting og bortkjøring av snø når veiene er fulle av parkerte biler, sier Bratteberg.

For å rydde veiene for både snø og biler må Bymiljøetaten i hvert tilfelle sette opp skilter som varsler parkering forbudt. Dette er et tidkrevende arbeid som skal planlegges og gjennomføres. I tillegg skal all skilting fjernes når jobben med snøryddingen er utført.

– Denne prøveordningen mener vi vil bedre fremkommelighet for kollektivtrafikken, fotgjengere, bilister, utrykningskjøretøy og andre trafikantgrupper. Det vil også kunne bidra til å redusere ulike situasjoner som kan føre til trafikk- og parkeringsproblemer når veibredden reduseres som følge av for mye snø som tar lang tid å fjerne. Ordningen vil også bidra til å skape en bedre og tryggere skolevei for barna i området, sier Bratteberg.

Reaksjon

– Om dette vil føre til bedre veirydding, er det helt flott, sier to damer Nordstrands Blad møter i Solbergliveien.

– Slik det er nå, er det jo i perioder helt umulig å få parkert her, og det fører også til vanskeligheter for fotgjerngere i og med bilene må kjøre på fortauet, sier de to.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.