RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lite Brukt: Kiwi lanserte egen hijab som en del av arbeidsuniformen i fjor, men få ansatte bruker denne. Foto: Anne Marie Huck Quaye
Lite Brukt: Kiwi lanserte egen hijab som en del av arbeidsuniformen i fjor, men få ansatte bruker denne. Foto: Anne Marie Huck Quaye Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

«Ingen» bruker hijab på jobb

Kiwi spesialdesignet hijab som en del av arbeidsuniformen i 2012, men bruken av denne er marginal forteller administrerende direktør Jan Paul Bjørkøy.

OSLO: Mens hijabdebatten om hvorvidt politi og dommere skal få bruke religiøse hodplagg raser videre, har dittoslo snakket med politiet om den faktiske etterspørselen blant de ansatte etter dette.

Les også: Ingen problemer med hijab-politi

Ingen hijab- etterspørsel

– Jeg har ikke hørt at det har vært noe etterspørsel blant våre ansatte om å bruke hijab i det hele tatt, sier stasjonssjef ved Grønland politistasjon Kåre Stølen.

Dagligvarekjeden Kiwi innførte i fjor hijab som en del av den grønne arbeidsuniformen, men bruken av denne har ikke vært stor.

Dittoslo snakket med daglig leder for tre Kiwi butikker i sentrum på kjøpesenteret Byporten og Grønland. Her bruker ingen av de ansatte arbeidshijab.

Lite brukt

– Vi har tillatt bruk av hijab i 8-10 år, men det har vært private. Da vi skiftet kolleksjon i 2012 så ble det også designet en hijab. Det er veldig liten bruk, så erfaringene er marginale, men uproblematiske, skriver Jan Paul Bjørkøy i en mail til dittOslo.

Les også: - En snever debatt

Ikea innførte også hijab som en del av sine arbeidsuniformer i 2005, men har i dag ingen oversikt over hvor mange ansatte som faktisk bruker hodeplagget.

– Vi har ikke tall på hvor mange av våre medarbeidere som bruker religiøse hodeplagg, rett og slett fordi dette ikke er et tema hos oss i ansettelsesfasen eller senere, skriver kommunikasjonsrådgiver Siv Elizabeth Egger i en mail til dittOslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere