RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen brøytekanter på Oppsal i vinter


SNØRYDDING: Det er ikke lett å få ryddet vei på vinteren når biler står parkert. Nå skal det innføres en prøveordning med parkeringsforbud enkelte dager i fire veier på Oppsal - blant annet Solbergliveien.
SNØRYDDING: Det er ikke lett å få ryddet vei på vinteren når biler står parkert. Nå skal det innføres en prøveordning med parkeringsforbud enkelte dager i fire veier på Oppsal - blant annet Solbergliveien. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
Oppsal blir prøveområde for snørydding i år. Om prosjektet er vellykket, vil det bli lettere å få ryddet veier der snø og is har bygget seg opp.

OPPSAL: Bymiljøetaten starter 10. januar et prøveprosjekt i et mindre område på Oppsal hvor utvalgte veier som er viktig å få brøytet vil få parkeringsforbud på bestemte tidspunkter i enkelte ukedager.

Prosjektet vil begrenses til vinterhalvåret og avsluttes når behovet ikke er der lengre, senest 15. april.

Prøve

– Dette er en ordning som er innført i Stockholm, og som Bymiljøetaten i samarbeid med politiet nå ønsker å prøve, sier Odd Bratteberg i Bymiljø-etaten/samferdsel.

Parkeringsforbudet er satt til dagtid mellom klokken 09-15, da folk flest er på jobben og mange av bilene er borte.

Parkeringsforbudet innføres i følgende veier: Kampheimveien, Solbergliveien, Haakon Tveters vei og Vetlandsveien. Disse veiene vil få hver sin dag med parkeringsforbud, slik at det vil være mulighet å flytte bilen til andre veier som ikke har parkeringsforbud.

Skilting

– Den største utfordringen med dagens ordning er brøyting og bortkjøring av snø når veiene er fulle av parkerte biler, sier Bratteberg.

For å rydde veiene for både snø og biler må Bymiljøetaten i hvert tilfelle sette opp skilter som varsler parkering forbudt. Dette er et tidkrevende arbeid som skal planlegges og gjennomføres. I tillegg skal all skilting fjernes når jobben med snøryddingen er utført.

– Denne prøveordningen mener vi vil bedre fremkommelighet for kollektivtrafikken, fotgjengere, bilister, utrykningskjøretøy og andre trafikantgrupper. Det vil også kunne bidra til å redusere ulike situasjoner som kan føre til trafikk- og parkeringsproblemer når veibredden reduseres som følge av for mye snø som tar lang tid å fjerne. Ordningen vil også bidra til å skape en bedre og tryggere skolevei for barna i området, sier Bratteberg.

Reaksjon

– Om dette vil føre til bedre veirydding, er det helt flott, sier to damer Nordstrands Blad møter i Solbergliveien.

– Slik det er nå, er det jo i perioder helt umulig å få parkert her, og det fører også til vanskeligheter for fotgjerngere i og med bilene må kjøre på fortauet, sier de to.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere