RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen busstreik


46-bussen var en av de som sto i fare for å bli rammet av streik. Men mandag morgen kom partene til enighet.
46-bussen var en av de som sto i fare for å bli rammet av streik. Men mandag morgen kom partene til enighet. Foto: Arkivfoto
Det blir ikke streik i bussektoren etter at partene mandag morgen kom til enighet, melder Norsk Transportarbeiderforbund (NTF).

OSLO: – Resultatet i meklingen gjør at bussjåførenes lønn vil nå 98 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn. Grunnlaget for Bussbransjeavtalen var å ligge på nivå med gjennomsnittlig industriarbeiderlønn. Med årets resultat ligger man noe nærmere enn i 2012, sier leder Stein Guldbrandsen i Fagforbundets forhandlingsutvalg.

BAKGRUNN: Fare for busstreik i Oslo

Han er ikke fornøyd med resultatet og vil ikke anbefale resultatet for medlemmene som skal ta stilling til oppgjøret i uravstemning.

Norsk Transportarbeiderforbund vil derimot anbefale meklingsresultatet for sine medlemmer.

Meklingen endte med et tillegg på 4 kroner timen fra 1. april, samt at dem med fagbrev gis ytterligere 1 krone per time. I tillegg gis det et reguleringstillegg til alle fra 1. oktober i år på 2 kroner per time.

Det ble også forhandlet fram et reguleringstillegg fra 1. april neste år på 2 kroner som alle får, og som kommer i tillegg til de sentrale tilleggene i mellomoppgjøret. (©NTB)

LES OGSÅ:

Samme biler brant to ganger på få timer

Nytt fortau i Bogstadveien var for høyt – nå må det graves opp igjen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere