Ingen Charlie Hebdo i Norge torsdag

Skuffede fremmøtte fikk ikke tak i Charlie Hebdo torsdag morgen. Narvesen Continental blir det eneste utsalgsstedet i Norge, men de vet foreløpig ikke når det kommer i salg.

Skuffede fremmøtte fikk ikke tak i Charlie Hebdo torsdag morgen. Narvesen Continental blir det eneste utsalgsstedet i Norge, men de vet foreløpig ikke når det kommer i salg. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

Usikkert når magasinet kommer til landet.

15.01.15 14:14

OSLO SENTRUM: Like før klokka 07 torsdag morgen hadde det samlet seg 10-12 personer utenfor Narvesen Continental.

Flere av dem pressefolk, men også noen som var ute for å skaffe seg det franske satiremagasinet Charlie Hebdo, som ble utsatt for terrorangrepet i forrige uke.

Les også: Charlie Hebdo: «Alt er tilgitt»

Usikkert når
Men Narvesen Continental måtte skuffe de frammøtte. De 200 eksemplarene av Charlie Hebdo, som angivelig skal komme til Norge, har foreløpig ikke kommet.

- Vi er lovet 200 eksemplarer. Den franske distributøren har sagt at de ikke kan love at vi mottar dem denne uken, men vi skal i alle fall få det ut i en butikk så snart de ankommer Norge, sa administrerende direktør for Reitan Convenience, Magnus Reitan torsdag.

Ingen av de Nettavisen snakket med ved Narvesen torsdag morgen ønsket navn og bilde på nett, men flere sa at de ville møte opp også fredag, i et forsøk på å få tak i magasinet.

Les også: Nye drapstrusler mot Charlie Hebdo

Ikke trusler
Onsdag kveld ble det spekulert i om Narvesen hadde mottatt trusler for å selge Charlie Hebdo. I følge Reitan Convenience skal dette ikke medføre riktighet.

- Det er ikke riktig. Flere personer har ringt og uttrykt ønske om at bladet ikke skal selges. Det å uttrykke ønske om at magasinet ikke skal selges, er ikke en trussel, sier kommunikasjonssjef, Ida Håvik i en pressemelding.

Det er den originale franske utgaven som kommer til salgs i Oslo. Charlie Hebdos første utgave etter terrorangrepet er skulle etter planen trykkes i 3 millioner utgaver på 16 ulike språk, men onsdag skal det ha blitt bestemt at opplaget økes til 5 millioner utgaver.

Les også: Pris for ett eksemplar: 130.000 kroner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.