Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen do-ingen servering

 
 
United Bakeries i Brageveien vil gjerne sette ut stoler på utsiden. Men Bydelen sier nei. Ikke mer servering uten kundetoalett!

ADAMSTUEN: Bydelsdirektør Tone Frønes er svært prinsipiell i sin behandling av søknaden fra United Bakeries.

Hun påpeker at det ikke er noen etat som faktisk har kravene til kundetoaletter hjemlet i sitt lovverk. Verken Mattilsynet eller Næringsetaten eller Plan-og bygningsetaten stiller krav til at kunder på serveringssteder skal ha mulighet for å gå på toalettet. Frønes mener det er trend at små lokaler tas i bruk til serveringssteder.

Sentrumsområdet utvides og flere serveringssteder etableres i mer typiske boligstrøk.

Bydelsoverlegen mener ut i fra hygieniske betraktninger at det bør stilles krav om at et serveringssted har minimum ett toalett til gjestene.

– Uten toalett vil gjester ikke kunne få utført nødvendig håndvask, stell av barn og lignende. Og med svært få toaletter i byen vil det også kunne medføre en økende urinering i det offentlige rom, advarer bydelsoverlegen. Det advares også mot økt smitterisiko i befolkningen om muligheten for håndvask ikke er til stede.

Oslo-problem

Bydelsdirektøren mener det er et problem for hele byen at ingen etater har ansvaret for kundenes behov for å komme seg på toalettet. Hun mener det er helt nødvendig å få dette i system, selv om det påfører driverne økte etableringskostnader.

– Det blir en kostnad, ikke minst fordi det også må tilrettelegges for funksjonshemmede. Men dette er helt nødvendig, mener hun. Og ønsker at bydel St. Hanshaugen skal si nei til nye serveringssteder uten kundetoaletter på eget grunnlag, selv om ingen overordnede etater stiller slike krav.

Må bli rullestolvennlig

Lokalene til Universal Bakeries er ikke rullestolvennlige i dag. Den nye Diskriminerings-og tilgjengelighetsloven stiller strenge krav til tilgengelighet. Universal Bakeries har søkt om dispensasjon fra kravene til rullestolrampe, men bydelen mener det er helt uaktuelt å gi en slik dispensasjon.

Bydelsdirektøren mener det er god plass til en rampe foran inngangen. At det går på bekostning av eventuell uteservering mener hun ikke er noe vektig argument.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!