RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen endring for barna uten plass


HÅP: Eneste håp for de ti som ikke ha fått plass ved Akkerud skole er at noen som har fått plass, flytter, sier rektorTone Nordstrøm.
HÅP: Eneste håp for de ti som ikke ha fått plass ved Akkerud skole er at noen som har fått plass, flytter, sier rektorTone Nordstrøm.
Rektor Tone Nordstrøm ved Ammerud skole har ikke kunnet etterkomme noen av klagene fra barn som ikke har fått plass.

AMMERUD: Lokalavisen skrev nylig om 10 barn som ikke får plass på Ammerud skole, og som skal tvangssendes til Tiurleiken skole på Romsås.

LES SAKEN: Nekter å sende barna helt til Tiurleiken skole

Bydelspolitikerne har engasjert seg i saken, og håper barna får plass på skolen som ligger bare et et steinkast fra blokka de bor i.

Del på Facebook

– Alle foreldrene har klaget på vedtaket om at de ikke får plass til sitt barn ved nærskolen. Jeg har ikke funnet mulighet til å etterkomme noen av klagene så langt, og dermed er de 10 sakene oversendt skoleetaten, sier rektor Tone Nordstrøm.

Gangavstand

Hun har gått opp ruta fra blokka der alle de berørte bor, og til Tiurtoppen skole på Romsås, der de har fått plass.

– Dit er det 1620 meter. Det er kortere vei enn det som utløser rett til skolebuss, sier rektor.

Hennes egen sønn måtte gå to kilometer til skolen da han var førsteklassing et annet sted i byen.

– Barna kan gå til Tiurtoppen uten å krysse noen bilvei. Jeg mener altså at dette er frosvarlig, sier rektor. Som likevel forstår at foreldrene klager.

Skjønner dem godt

– Det er jo spesielt og trist at de ikke får plass på skolen i umiddelbar nærhet av boligen. Jeg skjønner dem godt. Jeg har snakket med alle sammen, noen av dem mange ganger. Men jeg har så langt ikke fått noen signaler fra skoleetaten om at vi skal fravike normen. I Oslo er det ingen absolutt rett å få gå på nærmeste skole, så lenge det er kapasitet i nærheten, påpeker hun.

LES OGSÅ: Datter tvangssendes til annen skole – far fortviler

Slik det ligger an nå er det eneste som kan endre situasjonen for de ti barna uten plass, at noen av de 90 barna som har fått plass på første trinn ved Ammerud skole flytter.

– Jeg vet ikke ennå, men det har kommet signaler om at noen flytter. Skjer det, så vil jeg gå gjennom hvert enkelt barns søknad på nytt, sier rektor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere