RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen felles legionella-smittekilde


ILLUSTRASJONSFOTO: Clipart
ILLUSTRASJONSFOTO: Clipart
I begynnelsen av denne måneden brøt det ut full legionella-alarm her i Oslo. Nå viser undersøkelser at det ikke er noen forbindelser mellom de forskjellige tilfellene.

OSLO: Det var over en fem ukers periode at det ble påvist fire tilfeller av legionellasykdom hos personer som hadde tilknytning til Oslo.

Helse- og velferdsetaten har nå i samarbeid med Folkehelseinstituttet funnet ut at det ikke er noen felles smittekilde i forbindelse med at fire personene som var smittet. Ingen flere skal heller ha blitt smittet.

- Vi har ikke fått opplysninger om flere syke og vi har altså ikke funnet en felles smittekilde, opplyser smittevernoverlege i Oslo, Tore W. Steen til vvs-forum.no.

Smittevernoverlegen opplyser vvs-forum.no at de har diagnostisert en mulig smittekilde hos en av pasientene ved at de har funnet legionella i miljøprøver/vannprøver i en leilighet pasienten hadde oppholdt seg i før han ble syk.

- Vi har imidlertid ikke noen positiv dyrkningsprøve fra pasienten. Dersom vi hadde kunnet påvise samme genotype i pasientprøven og miljøprøven ville det ha vært temmelig sikkert bevis om at vi hadde funnet smittekilden, sier Steen til vvs-forum.no.

Smittevernoverlegen opplyser at de ikke har funnet legionella i miljøprøvene til to av de andre pasientene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere