*Nettavisen* Nyheter.

Ingen felles legionella-smittekilde

ILLUSTRASJONSFOTO: Clipart

I begynnelsen av denne måneden brøt det ut full legionella-alarm her i Oslo. Nå viser undersøkelser at det ikke er noen forbindelser mellom de forskjellige tilfellene.

OSLO: Det var over en fem ukers periode at det ble påvist fire tilfeller av legionellasykdom hos personer som hadde tilknytning til Oslo.

Helse- og velferdsetaten har nå i samarbeid med Folkehelseinstituttet funnet ut at det ikke er noen felles smittekilde i forbindelse med at fire personene som var smittet. Ingen flere skal heller ha blitt smittet.

- Vi har ikke fått opplysninger om flere syke og vi har altså ikke funnet en felles smittekilde, opplyser smittevernoverlege i Oslo, Tore W. Steen til vvs-forum.no.

Smittevernoverlegen opplyser vvs-forum.no at de har diagnostisert en mulig smittekilde hos en av pasientene ved at de har funnet legionella i miljøprøver/vannprøver i en leilighet pasienten hadde oppholdt seg i før han ble syk.

- Vi har imidlertid ikke noen positiv dyrkningsprøve fra pasienten. Dersom vi hadde kunnet påvise samme genotype i pasientprøven og miljøprøven ville det ha vært temmelig sikkert bevis om at vi hadde funnet smittekilden, sier Steen til vvs-forum.no.

Smittevernoverlegen opplyser at de ikke har funnet legionella i miljøprøvene til to av de andre pasientene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.