RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen fellesfeiring på Hvervenbukta

Det spøker for den tradisjonelle St. Hansfeiringen på Hvervenbukta. Bydel Søndre Nordstrand kan ikke stå for hele kostnaden alene og Friluftsetaten vil ikke punge ut.

Hvervenbukta: Vi ikke har satt av noen ekstra ressurser til St. Hansfeiringen i budsjettet i år. Tidligere år har vi hatt flere midler til slike kulturarrangementer, men nå er det trange tider og vi har rett og slett ikke råd, forteller Hilde Berg, avdelingssjef for barn og unge i Bydel Søndre Nordstrand.

Et spørsmål om opprydning

Vi har sagt at vi kan stille med bål og griller. Dette har vi fått tillatelse til fra brannvesenet. Vi kan også stille med personer som ville være ansvarlige for bålet. Det er den store opprydningsprosessen etterpå vi ikke har råd til å betale for, tilføyer Berg.

Bydelen henvendte seg i et brev til Friluftsetaten med spørsmål om de kunne ta ansvaret for opprydningen, men fikk avslag. Etaten betrakter dette som et arrangement fra bydelens side og mener da at de selv må stille med midler til opprydning. I brevet til Friluftsetaten kommer det fram at bydelen ikke anser feiringen som et arrangement i regi av bydelen, men at de ønsker å bidra med god stemning for mange store og små som uansett vil trekke mot Hvervenbukta. Feiringen der har lang tradisjon:

Noen år har vi hatt underholdning, og vi vil gjerne bidra i år også, men vi har som sagt bare midler til å stille med bål, griller og mannskap. Vi ser ikke på dette som et arrangement fra vår side, men mer som et bidrag, forklarer Berg.

Avdelingssjefen forteller at de stod for både bål og opprydning i fjor, men at dette ble en økonomisk belastning. Hun uttrykker også bekymring for at folk nå sannsynligvis vil lage sine egne bål uten ordentlig tilsyn:

Folk kommer nok til å dra til Hvervenbukta uansett om vi står for bålet eller ikke. Nå er det jo meldt dårlig vær i år da, så mange vil kanskje ikke dra til stranden, men vi synes det er veldig synd dette her. Vi ville gjerne ha bidratt med det vi hadde kunnet, avslutter Berg.

Nordstrands Blad lyktes ikke med å få kommentar fra Friluftsetaten, men henviser til brev av 18. mai til Bydel Søndre Nordstrand hvor de skriver at "Friluftsetaten ikke gir tillatelse til arrangementer som medfører merutgifter på etatens arealer, som må dekkes av Friluftsetaten." Resultatet blir da at personer som drar til Hvervenbukta må stå for sine egne arrangementer, og uten noen form for organisering kan det ende med at Friluftsetaten til syvende og sist likevel risikerer å måtte rydde opp etter private "utskeielser".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere