Ingen fjern drøm

Groruddalen er langtfra bare høyblokker. Flere steder finnes attraktive eneboligstrøk, og her kan du gjøre et kupp.

Høybråten: Boligprisene fortsetter å stige, og drømmen om enebolig kan synes fjernere enn noen gang. Men det er ikke bare leiligheter som er billigere i Groruddalen enn resten av byen. Her kan du også gjøre et eneboligkupp.
Man får mye bolig for pengene i Groruddalen, sier daglig leder Anne Aartun hos Krogsveen på Stovner. Sist helg hadde hun visning på en enebolig på Høybråten. Det nye huset på over 200 kvadratmeter har en prisvurdering på 4,3 millioner kroner.
Hadde dette huset vært på Grefsen, kunne man nesten doblet prisen, sier Aartun.
Flere av de fineste områdene i Groruddalen er eneboligområder. Både Hellerudtoppen, Bjerke og Høybråten er populære områder der eneboligene dominerer.

Fine områder

Høybråten er noe av det bedre i Groruddalen. Det er en perle, og et flott, etablert eneboligområde, sier Anne Aartun.
Hun viser til at området ligger sentralt i forhold til både E6, Østre Aker vei, togstasjon og til dels Trondheimsveien. I tillegg trekker det opp med en bra skole i området og kort vei til Oslo sentrum og Gardermoen.
Enebolig på Høybråten er veldig populært, og vi selger mye boliger i området her, forteller Aartun.
Akkurat det ble bekreftet av frammøtet på visningen. I løpet av den første halvtimen hadde allerede 40 personer vært innom.

Sjeldenhet

Anne Aartun karakteriserer eneboligen i Nuggerudveien på Høybråten som en sjeldenhet. I motsetning til andre boliger i området er den ny, bygget i 2005. Megleren mener dette, sammen med størrelsen og innholdet, trekker ekstra mange til visning.
Her er det tre bad, seks soverom og god størrelse på rommene. I tillegg er det gode parkeringsmuligheter, forklarer hun.
Blant de besøkende var barnefamilier i flertall, og ifølge Anne Aartun er det stort sett familier med barn som kjøper enebolig.
Folk vil ha usjenerte egne uteplasser, parkering på egen tomt, muligheten til å bestemme selv og en barnevennlig bolig, forklarer hun.
Megleren understreker også at alt dette kan være innen rekkevidde for mange.
Store leiligheter begynner å bli veldig dyre nå, mens eneboliger stiger ikke like mye i pris. Derfor er nok ikke eneboligdrømmen så fjern likevel, smiler hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.