RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disenforelder Helge Holter stilte opp i forrige BU-møtet med apell til lokalpolitikerne. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Disenforelder Helge Holter stilte opp i forrige BU-møtet med apell til lokalpolitikerne. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Ingen flere Engebråten-brakker

Utdanningsetaten har ingen planer om flere Engebråten brakker, for å få plass til alle «søkerne» fra høsten 2008.

KJELSÅS/DISEN: Fredag 4. april holdt Utdanningsetaten (UDE) pressekonferanse om skolesituasjonen i Oslo. Men situasjonen for Engebråten ungdomsskole med tanke på at ikke alle som ønsker det får plass på skolen har ikke UDE tenkt til å gjøre noe med.

Ingen flere brakker

Nei, vi planlegger ingen flere brakker/paviljonger på Engebråten, med det formålet å få plass til enda flere elever. Det er også i tråd med prinsippene til bystyret nemlig at kapasiteten ved andre skoler i området skal utnyttes før man eventuelt bygger nytt/utvider skoleanlegg, sier etatens avdelingsdirektør for skoleanlegg, Harald Øvland.

I tillegg er det en målsetting i skolebehovsplanen om å unngå midlertidige brakker/paviljonger på de eksisterende skoleanleggene, sier Øvland.

Frustrerte foreldre

Tidligere i år har Nordre Aker Budstikke skrevet om frustrerte Kjelsåsfamilier, og om barna deres som muligens ikke får plass på Engebråten ungdomsskole til høsten. I torsdagens bydelsutvalgsmøte (03. april) deltok også Disenforeldre i «åpen halvtime». Disenbarn som ikke får plass på Engebråten, må eventuelt begynne på Sinsen skole, Årvoll eller Nordberg skole, og det mener foreldrene er langt fra optimalt. Ikke bare fordi barna kan bli revet opp av sitt nærmiljø i en vanskelig alder, men også på grunn av en mer utrygg skolevei.

Vi kan ikke forstå at dette kommer så brått på politikere og andre at Engebråten skole er full. Helt siden 2001 har det vært klart at skolekapasiteten ved Engebråten vil bli for dårlig i årene fremover, sa Disenforelder Helge Holter som representerer 7. klasse på Disen skole.

Foreldrene er også bekymret over at Disen skole ikke har kapasitet til å ta i mot alle førsteklassingene i området.

Det er ikke usannsynlig at en Disen-familie med fire barn blir rammet hele åtte ganger av at inntaksskolen ikke kan ta imot barna deres; når hvert barn begynner i første klasse, og når hvert av barna skal begynne på ungdomsskolen (...) Dette resulterer i at barn i samme gate går på ulike skoler. Dette gjelder også søsken, skriver Disenforeldre i en e-post til skolebyråd Torger Ødegård og direktør i Utdanningsetaten, Astrid Søgnen.

Men nå har altså UDE bekreftet at Engebråten i hvert fall ikke vil bli «bygget ut» med flere brakker, som en snarlig løsning for høstens skolestart.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere