RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen garanti for Brakkebygrenda


Namsfogden var på besøk i Brakkebygrenda i dag, men foreløpig får okkupantene bli på eiendommen.
Namsfogden var på besøk i Brakkebygrenda i dag, men foreløpig får okkupantene bli på eiendommen.
Byråd Merete Agerbak-Jensen (H) vil ikke gi noen garantier for Brakkebygrendas videre eksistens.

GAMLEBYEN: Onsdag formiddag fikk de omlag 15 beboerne i Brakkebygrenda besøk av Namsfogden. Med seg hadde han en gravemaskin, og beboerne fikk beskjed om at politiet var på vei for å gjennomføre utkastelse av beboerne på den okkuperte eiendommen.

Østkantavisa var på stedet i omlag to timer, fra klokka 12-14 uten at noe annet skjedde enn at gravemaskinen kom og dro igjen, men kilder i Brakkebygrenda sier at de regner med at de får politiet på døra i løpet av kvelden eller natta.

Vil ha boliger og barnehage

Under muntlig spørretime i bystyret i dag stilte Erling Folkvord (R) spørsmål til byråden om hva hun ønsker å gjøre med saken i Brakkebygrenda. Byrådet svarte da at hun ikke ønsker noen dialog med okkupantene.

- Hva som skal skje på eiendommen har man ikke tatt stilling til, men det er klart at sånn som det er nå kan det ikke bli stående.

- Jeg kan ikke se at det er noe grunnlag for å gå i dialog med beboerne. Dette framstår som en ren okkupasjon, og når bygningen skal rives må disse ut. Min holdning er at her må det rives og istandsettes, og her kan det bli både boliger og barnehager i ettertid, sa byråd for byutvikling, Merete Agerbak-Jensen (H).

Tidligere har et enstemmig bystyre bedt om at eiendommen i St. Halvards gate 27 eksproprieres, med formål å bygge barnehage på tomta.

Eier har i flere år fått utsatte frister, senest et rivningspålegg, hvor fristen gikk ut i går. Kommunen har gitt eier utsatt frist til slutten av måneden, og ettersom både namsmann og politi nå er satt inn i saken, er det mye som tyder på at eier nå ønsker å foreta seg noe på tomta.

Reagerer på byrådens utspill

Både Folkvord og Håkon Haugli (Ap) reagerte på byrådens utspill, og ba om en avklaring.

- Jeg reagerer på byrådens utspill om hva som skal skje på eiendommen. Et enstemmig bystyret har sagt at man ønsker barnehage på tomta. Jeg synes det er pussig at byråden nå er opptatt av hva som skal skje, når man her har belønnet en grunneier som bevisst har handlet i strid med et bystyrevedtak, sa Hauglie.

I følge Folkvord, som også var på eiendommen onsdag, vil foreløpig ikke politiet gjennomføre en utkastelse, men verken han eller beboere har fått noen garantier for hva og eventuelt når noe vil skje.

I følge kilder i Brakkebygrenda vil beboerne ikke gi seg uten kamp. De lover å stille mannssterke for å forsvare det de har bygget opp gjennom flere år.

Østkantavisa følger saken

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere