Gå til sidens hovedinnhold

Ingen glemmes under årets fasteaksjon

Årets faste- aksjon "Forglemmegei" tirsdag 27. mars er den 40. aksjonen i regi av Kirkens Nødhjelp. De trenger din hjelp.

I år settes det i følge Kirkens Nødhjelp fokus på mennesker i humanitære kriser som verden overser. Det finnes altfor mange mennesker som lever i en vedvarende krise uten mulighet til å skape en trygg fremtid for seg og sine. Noen mennesker søker beskyttelse i flyktningleire fordi hjemstedet er for utrygt. Andre bor i områder hvor naturkatastrofer stadig oftere rammer på grunn av klimaendringer. Det er ulike grunner til at verden overser deres kriser men felles for dem alle er at de rett til å bli ikke å bli glemt verken av oss her i Norge, myndigheter eller det internasjonale samfunn.

Langsiktig arbeid

- Dette er en svært viktig aksjon som vi mer enn gjerne vil være med på å støtte. Hos oss er det først og fremst konfirmantene og andre ungdomsarbeidere som deltar i innsamlingsaksjonen, men det er selvfølgelig veldig fint hvis andre utenfra også har lyst til å delta. Og i dag kom forresten både pakker med bøssene og de andre sakene, så nå er vi klare, forteller Kristian Knapstad ved Vestre Aker menighet.
I Kenya trues deler av befolkningen av stadig hyppigere tørkeperioder. Når regnet uteblir mangler både folk og dyr rent drikkevann - uten at verden ser dem. I Burma undertrykkes befolkningen og mange mennesker er på flukt av militærdiktaturet. Mennesker blir voldtatt og drept om de setter seg imot militærregimet - uten at verden ser dem. I Guatemala trues den fattige befolkningen av stadige naturkatastrofer og i Darfur i Vest-Sudan er store deler av befolkningen jaget fra sine hjem. Militsgrupper angriper og dreper sivile, og kvinner og barn mishandles.
- Det er viktig at noen bryr seg og arbeider for å bedre disse menneskenes situasjon også etter at media har sluttet å dekke området. Ved hjelp av fasteaksjonen kan vi alle være med å bidra til at livskvaliteten til disse menneskene bedres, sier Knapstad.

Sosialt

Og etter aksjonen blir det tid til litt hygge for samtlige fremmøtte.
- Det blir boller og kakao på alle som deltar når de kommer tilbake hit. I tillegg blir det mulighet for å sette seg ned og prate litt sammen, avslutter han.
På tirsdag hadde alle konfirmantene ved Vestre Aker menighet besøk av Changemaker, Kirkens Nødhjelps ungdomsorganisasjon, for å snakke litt om aksjonen og det budskapet den innehar.
Har du lyst til å gå med bøsse er det mulig ved å ta kontakt med Kristian Knapstad på: 47026436.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger