RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen glemmes under årets fasteaksjon

Årets faste- aksjon "Forglemmegei" tirsdag 27. mars er den 40. aksjonen i regi av Kirkens Nødhjelp. De trenger din hjelp.

I år settes det i følge Kirkens Nødhjelp fokus på mennesker i humanitære kriser som verden overser. Det finnes altfor mange mennesker som lever i en vedvarende krise uten mulighet til å skape en trygg fremtid for seg og sine. Noen mennesker søker beskyttelse i flyktningleire fordi hjemstedet er for utrygt. Andre bor i områder hvor naturkatastrofer stadig oftere rammer på grunn av klimaendringer. Det er ulike grunner til at verden overser deres kriser men felles for dem alle er at de rett til å bli ikke å bli glemt verken av oss her i Norge, myndigheter eller det internasjonale samfunn.

Langsiktig arbeid

- Dette er en svært viktig aksjon som vi mer enn gjerne vil være med på å støtte. Hos oss er det først og fremst konfirmantene og andre ungdomsarbeidere som deltar i innsamlingsaksjonen, men det er selvfølgelig veldig fint hvis andre utenfra også har lyst til å delta. Og i dag kom forresten både pakker med bøssene og de andre sakene, så nå er vi klare, forteller Kristian Knapstad ved Vestre Aker menighet.
I Kenya trues deler av befolkningen av stadig hyppigere tørkeperioder. Når regnet uteblir mangler både folk og dyr rent drikkevann - uten at verden ser dem. I Burma undertrykkes befolkningen og mange mennesker er på flukt av militærdiktaturet. Mennesker blir voldtatt og drept om de setter seg imot militærregimet - uten at verden ser dem. I Guatemala trues den fattige befolkningen av stadige naturkatastrofer og i Darfur i Vest-Sudan er store deler av befolkningen jaget fra sine hjem. Militsgrupper angriper og dreper sivile, og kvinner og barn mishandles.
- Det er viktig at noen bryr seg og arbeider for å bedre disse menneskenes situasjon også etter at media har sluttet å dekke området. Ved hjelp av fasteaksjonen kan vi alle være med å bidra til at livskvaliteten til disse menneskene bedres, sier Knapstad.

Sosialt

Og etter aksjonen blir det tid til litt hygge for samtlige fremmøtte.
- Det blir boller og kakao på alle som deltar når de kommer tilbake hit. I tillegg blir det mulighet for å sette seg ned og prate litt sammen, avslutter han.
På tirsdag hadde alle konfirmantene ved Vestre Aker menighet besøk av Changemaker, Kirkens Nødhjelps ungdomsorganisasjon, for å snakke litt om aksjonen og det budskapet den innehar.
Har du lyst til å gå med bøsse er det mulig ved å ta kontakt med Kristian Knapstad på: 47026436.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere