RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen glemt

Årets fasteaksjon "Forglemmegei" tirsdag 27. mars er den 40. aksjonen i regi av Kirkens Nødhjelp. Og de trenger din hjelp.

Skøyen: I år settes det fokus på mennesker i humanitære kriser som verden overser. Det finnes altfor mange mennesker som lever i en vedvarende krise uten mulighet til å skape en trygg fremtid for seg og sine. Noen mennesker søker beskyttelse i flyktningleire fordi hjemstedet er for utrygt. Andre bor i områder hvor naturkatastrofer stadig oftere rammer på grunn av klimaendringer.
- Det handler om å ikke glemme disse katastrofene selv om media skrur av kameraene og vender hjem. Kirkens Nødhjelp har et langsiktig arbeid i disse områdene som sårt trenger hjelp. Jeg mener også dette innsamlingsarbeidet er viktig for oss. Det handler om omsorg og nestekjærlighet, sier Grete Framgarden ved Skøyen menighet.
I Kenya trues deler av befolkningen av stadig hyppigere tørkeperioder. Når regnet uteblir mangler både folk og dyr rent drikkevann - uten at verden ser dem. I Burma undertrykkes befolkningen og mange mennesker er på flukt av militærdiktaturet. Mennesker blir voldtatt og drept om de setter seg imot militærregimet - uten at verden ser dem. I Guatemala trues den fattige befolkningen av stadige naturkatastrofer og i Darfur i Vest-Sudan er store deler av befolkningen jaget fra sine hjem. Militsgrupper angriper og dreper sivile, og kvinner og barn mishandles.
- Det er svært sterkt og vanskelig å forholde seg til, men det må ikke bety at vi slutter å bry oss. Her i menigheten forsøker vi å mobilisere både unge og eldre til å gå med bøsser. Og for konfirmantene er dette en obligatorisk del av konfirmasjonsforberedelsene, sier hun.
For best mulig å dekke hele området mener Framgarden det er behov for rundt 80 bøssebærere og det tror hun så absolutt er en mulighet.
- Alle skal gå to og to eller flere sammen i en liten gruppe. Hver gruppe får ulike områder som de så dekker ved å gå rundt med bøsser, forteller hun.
Og har man lyst til å gå med bøsse denne tirsdagen er det aller best å ta direkte kontakt med den menigheten man tilhører.
- Røa, Ullern, Voksen kirker står alle parat til å hjelpe til med bøsser og informasjon. Jeg må i tillegg si at det alltid er svært hyggelig når alle kommer tilbake til menigheten etter innsamlingen. Når vi alle føler vi har gjort noe for de som trenger det, sier Framgarden.
Det er også mulig å ta kontakt med Grete Framgarden direkte på: 99599457.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere