RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen gode løsninger

Omsorgsbygg har sammen med byantikvaren kommet fram til at stenging av butikken Bærre Lækkert er den beste løsningen i forhold til etableringen av det nye sprøyterommet i "Prindsen".

STORGATA: Administrerende direktør i Omsorgsbygg, Jan Egil Clausen, mener imidlertid at ingen av løsningene kan karakteriseres som gode.
Det finnes vel ingen direkte gode løsninger i denne saken, men når det først er bestemt at sprøyterommet skal legges hit, tror vi bestemt at denne løsningen vil gjøre minst skade på bygget, sier han til Østkantavisa.

Befaring

Bakgrunnen for beslutningen er en befaring foretatt av Byantikvaren og Omsorgsbygg.
Av de alternativene vi sto igjen med ble dette den beste løsningen. Vi synes selvsagt det er uheldig å måtte si opp en leietager, men på denne måten kan de andre butikkene fortsette sin virksomhet, sier Clausen til Østkantavisa.
Atkomsten er planlagt å gå gjennom den ene etasjen på høyre side fra Storgata. En midlertidig vegg skal skille gangen fra de andre bodene.
Vil ikke dette ødelegge byggets utseende betydelig?
På denne måten minst mulig, og kun midlertidig. Vi må riktignok åpne inn i bakgården, men dette er planker og bord vi vil ta vare på, slik at vi kan bygge det opp igjen når det midlertidige sprøyterommet skal flyttes. Vi kommer ikke til å røre salgsbodene utover dette, sier Clausen. Han overlater til politikerne å gi en tidsramme for sprøyterommets eksistens i Storgata. En arkitekt jobber i disse dager med tegningene til det planlagte rommet.

Reversibelt

Byantikvaren er enig med Omsorgsbygg i deres vurdering.
Det er snakk om et midlertidig og reversibelt tiltak for tilrettelegging av atkomst til sprøyterom. Vi ser dette som den minst ødeleggende løsningen. På denne måten unngår man de store ødeleggelsene, sier Nils Anker, informasjonssjef for Byantikvaren i Oslo kommune.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere