*Nettavisen* Nyheter.

Ingen grunn til panikk

Et fåtall beboere i Vestre Aker er smittet av svineinfluensa. Bydelsoverlegen mener de fleste vil oppleve den som en mild influensa.

VESTRE AKER: Fredag i forrige uke var det meldt seks til syv tilfeller av svineinfluensa i Bydel Vestre Aker. Disse har ikke blitt veldig syke. Det er ikke snakk om noen epidemi foreløpig og det er ingen grunn til panikk. I England har det vært større utbrudd, men kanskje nordmenn er mer motstandsdyktige. De fleste med normalt immunforsvar vil oppleve svineinfluensaen som en lettere influensa, sier bydelsoverlege Åsa Rytter Evensen.

25 prosent syke

Det er uvisst hvor stor del av befolkningen som vil bli smittet.

Det er også avhengig av befolkningstettheten. I verste fall vil cirka 25 prosent bli syke. Det er viktig med god håndhygiene og at de som blir syke hoster i lommetørkle. Disse skal så forsegles i en plastpose og kastes. Hold deg hjemme når du blir syk. Det anbefales å være hjemme i cirka syv dager, sier Evensen.

Nok vaksine

I slutten av september kommer det første partiet med vaksine.

De som blir prioritert er de som befinner seg i risikogruppen, som kan få komplikasjoner av sykdommen (se faktaboks. journ.anm.). I tillegg kommer helsepersonell som har mye kontakt med pasienter. Deretter vil de som ikke har hatt sykdommen og som ønsker vaksine, få muligheten. Det vil bli nok vaksine til å vaksinere hele befolkningen, sier Rytter Evensen.

Engstelige

Hva synes du om pressedekningen av svineinfluensaen?

Pressen har for så vidt gjort jobben sin. Noen ganger har de tatt utgangspunkt i det verste som kan skje, så folk har blitt engstelige. Dette er tross alt en sykdom som de aller fleste kommer lett gjennom. Slik har det i hvert fall vært hittil, sier Rytter Evensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag