*Nettavisen* Nyheter.

Ingen hjelp til leksene

Fungerende rektor Eva-Ma Holmen og FAU-leder Christian Åkre i skolens bibliotek, som tidligere var arena for leksehjelp.

Stenbråten skole får ikke leksehjelpmidler fra Utdanningsetaten for vårsemesteret.

STENBRÅTEN: I januar skrev Nordstrands Blad om foreldreutvalgsleder Christian Åkre, som etterlyste ekstern pengestøtte for at skolen skulle kunne opprettholde et leksehjelpstilbud.

Utdanningsetaten har brukt tiden siden nyttår på å bestemme hvordan leksehjelpsmidler de disponeres skal benyttes. Tirsdag denne uken, ti uker etter Åkres etterlysning i Nordstrands Blad, kom svaret: Det blir ingen penger til Stenbråten skole.

Stopp

Ut januar var det 40 elever som fikk hjelp med leksene, men skolen har kartlagt at så mange som 70 til 80 av de om lag 430 elevene kunne hatt godt utbytte av leksehjelp.

Vil driftsstyret omdisponere penger så det kommer på plass et tilbud på slutten av året?

Hvis jeg tar på meg hatten som driftsstyreleder, så må vi prioritere fjorårets overforbruk først., sier Christian Åkre. Åkre har siden sist Nordstrands Blad skrev om ham og skolen, forsøkt å kvitte seg med vervet som FAU-leder, men da saken var oppe på FAU i mars, var det ingen som ville ta over.

Savnet

Stenbråten skole hadde et merforbruk på 600 000 kroner i 2007, og dette jobbes det knallhardt for å spare inn. Derfor har skolen ikke anledning til å organisere et leksehjelpstilbud innen sine normale rammer, slik noen skoler har valgt å gjøre.

Både barn og foreldre spør etter leksehjelpen, forteller fungerende rektor Eva-Ma Holmen. Åkre og Holmen er enige om at leksehjelp er et tilbud som det er behov for hos både etnisk norske og barn med minoritetsbakgrunn. Både fag og metode er endret mye fra da foreldrene selv gikk på skolen.

Debatt

Uansett om vi får leksehjelp eller ikke, må vi ta debatten om hva slag lekser vi gir, blant personalet, for vi ønsker ikke å sette foreldrene i en vanskelig situasjon, sier fungerende rektor Eva-Ma Holmen. Som eksempel er det er enklere å gi rene lese- og matematikkoppgaver enn teksttunge drøftingsoppgaver.

Forskjeller

Men det er jo bevist at levekårsforskjellene er store mellom øst og vest, og da må jo leksehjelp være en fin måte å utjevne forskjellene, sier FAU-leder Christian Åkre.

I følge fungerende rektor har skolen gjort det bra både på osloprøver og i de nasjonale prøvene.

Hvilken skade gjøre det at leksehjelpen uteblir et halvt skoleår?

Det er det vanskelig å si noe om, mener Holmen.

Jeg tror det er verst for dem som går i 7.-klasse og skal begynne på Lofsrud, men Lofsrud-elevene har i hvert fall tilbud om leksehjelp, sier FAU-leder Christian Åkre.

Både barn og foreldre spør etter leksehjelpen

Fung. rektor Eva-Ma Holmen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.