RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen hyggelig julegave til Bøler

Onsdag avgjorde bystyret at det ikke blir noen hyggelig julegave til kirkegjengerne på Bøler. Politikerne vedtok at byrådet skal gå i dialog med kirkelig fellesråd, men ingen penger ble bevilget til bygging av ny kirke.

BØLER: I det enstemmige vedtaket gikk dermed de folkevalgte inn for at man kun skal gå i dialog med kirkelig fellesråd vedrørende prosjektet Bøler kirke og mulighetene for delrealisering. Byrådet hadde ikke foreslått noen bevilgninger til bygging av ny kirke og heller ingen av partiene kom med noe tilleggsforslag om å sette av penger til formålet.
Bjørn Jensen i den lokale byggekomiteen på Bøler er selvfølgelig misfornøyd med at det ikke kom noen penger i julegave fra bystyret i år.
Jeg er skuffet over at det ikke kommer neon kroner med en gang, men gårsdagens vedtak betyr jo at byrådet må samtale med kirkelig fellesråd om prosjektet totalt. De må finne ut om det skal bygges noe da og da eller om det hele er en økonomisk vurdering. Jeg ser ikke på dette vedtaket som noen avvisning, for i dette ligger det jo at man skal bygge en ny kirke på Bøler, sier han.
Jensen forteller at han hadde håpet på at man skulle starte byggingen snart og at del en skulle være ferdig i 2007 og del to i 2008.
Nå får vi satse på å få kirken inn på budsjettet for 2007. Det som er veldig viktig i med onsdagens vedtak er at det var enstemmig. Nå kommer det nok til å bli mye møter og prat om dette fremover. Vi på lokalt hold vil stå på. Jeg er optimist, som jeg har vært i alle år.
Gjennom de siste tre årene er det blitt bevilget penger til prosjektering av ny kirke på Bøler. Det er avholdt internasjonal arkitektkonkurranse, og nå er alt klart til å sette i gang selve byggingen. Kirkelig fellesråd i Oslo la opp til at første spadetak skulle tas våren 2006, slik at kirken kan stå ferdig til nyttårsgudstjenesten ved årsskiftet 2007/2008. Hittil har politikerne bevilget nærmere seks millioner kroner til prosjektering og arkitektkonkurranse. Hele Europa var med, og ordføreren delte ut førstepremien.

Utenkelig

Vi er skuffet både på Bøler og her i administrasjonen over at det ikke er satt av midler til bygging av den nye kirken. Vi er også overrasket, og skjønner ikke riktig hvordan byrådet har resonnert, sa bygg- og anleggssjef Thorbjørn Borgen til Nordstrands Blad da budsjettforslaget ble lagt fram i høst.
Han understreket at nye Bøler kirke vil bli et stort tilskudd både til menigheten, bydelen og Oslo by, og mente det vil være utenkelig å la være å bygge kirken når man er kommet så langt i planleggingen som nå.
Det vil i så fall være veldig dårlig anvendelse av penger, sa Borgen.

Lekk

Bøler menighet har gode grunner til å ønske seg et nybygg. Den nåværende kirken ble kun satt opp som en midlertidig kirke - og nå har det gått 45 år! Kirken er altfor liten for menigheten, og er dessuten i dårlig stand. Det er blant annet vannlekkasjer fra taket, men i påvente av ny kirke utføres kun helt nødvendig vedlikehold for å holde den i driftsmessig stand. Når byggingen av den nye kirken en vakker dag tar til, skal nemlig gamlekirken rives.
Bygningen er rammet av mugg og råte og det er veldig kaldt om vinteren. I tillegg velger folk gjerne en annen kirke hvis de skal gifte seg, fordi de ønsker en kirke som er åpnere og hyggeligere. Det har skjedd at brudepar og dåpsbarn har fått vann i hodet under seremonien på grunn av taklekkasjene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere