*Nettavisen* Nyheter.

Ingen ishall på Frogner

MED EN DRØM: Per Jæger (t. h.) og arkitekt Bjørn Wærenskiold viser frem modellen hvordan de ønsket at området ved Frogner stadion skulle se ut. FOTO: André Jerman

Ombyggingen av Frogner stadion går ikke etter planen.

MAJORSTUEN: I april i år gikk et enstemmig Bystyre inn for ombygging av Frogner stadion. . Nå knytter det seg stor spenning til Oslobudsjettet 2009 for skøyteentusiaster på Frogner.

Kommunen vil etter all sannsynlighet trekke 16 av de 150 millionene som opprinnelig var satt av til utbyggelsen av Frogner Stadion. Disse vil overføres til det kaotiske restaureringsarbeidet ved Tøyenbadet. Dermed kan skøyteglade se langt etter den sårt etterlengtede ishallen, som opprinnelig var medberegnet i prosjektutredningen.

Vi har allerede et fint og voksende miljø, med over 200 på skøyteskole. Samtidig trenger vi denne banen for å videreutvikle klubben. En ny ishall på Frogner ville utvilsomt gitt et helt annet grunnlag for barn og unge i bydelen, sier Per Erik Martinussen, som ble valgt til ny leder i Oslo Skøiteklub i mai i år.

Det endelige vedtaket kommer først i budsjettet for 2009, men jeg forholder meg til at det verken blir ishall eller flerbrukshall, sier Trond Aulund, spesialrådgiver i Byrådsavdeling for næring og idrett.

Han får full støtte av tidligere leder i skøyteklubben, Hasse Farstad.

Mitt syn er at overføringen til Tøyenbadet hindrer en mer helhetlig vurdering av et større idrettsprosjekt, da tenker jeg i første rekke på ishallen, vi blir usikre på når, eller om ishallen kommer i det hele tatt, sier han.

Det er ikke mindre, men mer penger som må til om Frogner Sportspark skal realiseres etter den opprinnelige planen.

Sannsynligvis vil det bli nødvendig med en tilleggsbevilling på 30 millioner for å realisere planene om ishallen, sier Martinussen.

Jeg tar det for gitt at sportsparken kommer i stand som planlagt, sier Farstad til Lokalavisen Frogner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag