RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen jubel for OL i Oslo

Det ser mørkt ut for de som drømmer om skisprint i Tøyenparken i 2018. Tromsø får stadig større folkelig oppslutning for sitt OL-kandidatur.

TØYEN: En meningsmåling fra Synovate MMI viser at Tromsø er i ferd med å distansere både Oslo og Trondheim som norsk søkerby foran OL i 2018, skriver Nordlys.
Tromsø har økt forspranget hele veien. Trenden er veldig klar og sterk. Når vi måler på dette nivået er det ikke tilfeldig hva vi får ut, sier Kjetil Strømseth i Synovate MMI til Nordlys.

Lenge på banen

Strømseth mener at det er flere forhold som spiller i Tromsøs favør.
Jeg tror i hovedsak dette kommer av at Tromsø har vært lenge på banen, og at man i tillegg har en nasjonal støtte og det teller med, sier han.
Oslo ledet komfortabelt når de startet med undersøkelsen i august, men siden den gang er alt snudd på hodet. Tromsø har ifølge undersøkelsen i januar større oppslutning enn Oslo og Trondheim til sammen. Dermed ser det stygt ut for skisprint i Tøyenparken og OL-hockey i Oslo Podium på Hasle.

Oslo liker Oslo

Det er kun i Oslo at Oslo er den mest populære kandidaten. Ifølge bakgrunnstallene er det dødt løp mellom Tromsø og Oslo på resten av Østlandet. Alle andre landsdeler gir en knusende seier til Tromsø. Selv i Midt-Norge har Tromsø en oppslutning som er nesten dobbel så stor som Trondheim.
Styreleder i Tromsø 2018 AS, Petter Jansen liker godt tallene fra Synovate MMI.
Dette smaker godt. Jeg tror det er tre forhold som har talt i Tromsøs favør. Man har fått for seg det utrolige konseptet Tromsø har. Det som har vært heftet med Tromsøs søknad som oppstartstidspunkter og mørke, er blitt lagt til side. De teller ikke lengre. Det har vært mye diskusjon mellom kandidatene i media, det har fått vist Tromsøs styrke, sier Jansen.
Han tror også at oppslutningen i folket må bety mye.
Det er klart dette må telle med når idrettsstyret skal fatte sin beslutning. At opinionen blir klarere og klarere må influere på avgjørelsen. Det å ha tilslutning er en av forventningene fra IOC, sier Jansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere