Ingen krise for lillebror Riise

INNSATSVILLIG: - De første ukene i England har vært hektiske, men nå begynner vi å finne roen, sier Bjørn Helge Riise.

INNSATSVILLIG: - De første ukene i England har vært hektiske, men nå begynner vi å finne roen, sier Bjørn Helge Riise.

Motoren til Bjørn Helge Riise (26) fusker ikke. Det vet både Fulham-manager Roy Hodgson, landslagssjef Egil «Drillo» Olsen og storebrir John Arne.

SPEAKER.NO: Er du trener og har den 26-årige sunnmøringen tilgjengelig, kan du være sikker på at han gjør jobben for deg.

Vi følger Norge-Skottland minutt for minutt!

- Definitivt en spiller du kan stole på. Bjørn Helge har en arbeidsinnsats få kan vise maken til. Han er proff tvers igjennom og gir bestandig 110 prosent, sier John Arne Riise, storebror og Roma-spiller, til Speaker.no

- Så lenge Bjørn Helge springer og yter det han kan i hver kamp, vil han bli høyt elsket - både av supporterne og klubben. Men han må være tålmodig. Det vil ta tid å tilpasse seg nivået - og han vil sikkert få seg noen smeller underveis.

John Arne Riise: - Føler ikke noe press

Ny proffhverdag

Du skal være rimelig patriot og i overkant optimistisk dersom du tror på norsk VM-spill i Sør-Afrika i 2010, men mot Skottland onsdag er det en pigg og opplagt Bjørn Helge Riise som er kampklar - stinn av selvtillit og godfølelse etter sommerens overgang til Fulham i Premier League.

Premier League: Sjekk kampdatoene for ditt favorittlag

- At jeg nå har kommet meg til England vil forhåpentlig gagne både meg, Fulham og ikke minst landslaget, sier sunnmøringen.

Fysikken hans, og ikke minst evnen til aldri å gi opp og ikke la seg påvirke av en i overkant stygg takling, vil være svært verdifull - både mot robuste skotter på Ullevaal og når Premier League-sesongen sparkes i gang.

- Han tåler en trøkk, sier Blackburn-proff Morten Gamst Pedersen om sin landslagskollega og nye motspiller i Premier League.

- Bjørn Helge er godt trent og har en solid maskin - han løper langt og lenge. Nå har han kommet til en bedre liga og en bedre klubb. Da vil det også være naturlig at han tar ytterligere klyv som spiller, tilføyer Gamsten.

Les hele saken på Speaker.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.