RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen kutt for Grorud

Budsjettet for Bydel Grorud behandles i kveld. Ingenting kuttes og bydelsdirektøren tror 2010 skal gå greit.

GRORUD: I 2010 vil Bydel Grorud ha en budsjettramme på 675.0000 kroner. Bydelsdirektør Helge Jagman regner med at bydelen skal klare seg og slippe å gå i minus til neste år.

– Vi skal nok klare oss, men jeg skal ikke legge skjul på at det er krevende å legge frem et budsjett som skal gå i balanse, sier han.

Bydel Grorud slipper unna sparekniven og det blir dermed ingen kutt i noen tilbud. I tillegg kan midlene til barnevernet økes.

– Det har vært trange rammer, men vi har hatt løpende arbeid med omstillinger av blant annet botilbud til omsorgstrengende. Dette gjør at vi har klart å komme oss godt igjennom 2009, sier Jagman.

Bydelen sitter igjen med penger fra 2009. Disse pengene skal holdes på bok, som en reservepott for å kunne ha penger til ulike situasjoner som kan oppstå som følger av budsjettet for neste år.

Følgene for neste års budsjett er blant annet reduksjon av sykehjemsplasser, forsinkelse av byggingen av avdelingen for autister ved Flaen barnehage, barnehager som ikke bygges eller utsettes. Likevel har direktøren stålkontroll.

– Dette er situasjoner som vil skje. Sykehjemsplassene reduseres fordi det er færre eldre nå. Men vi har reservepotten, sier han.

De største utfordringene bydelen møter er psykisk helse, rus, bolig og etablering av personer med omsorgsbehov. Budsjettet behandles på bydelsutvalgets møte i kveld, klokken 18.

De viktigste hendelsene får du referert her på lokalavisen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere