RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap foreslår å rehabilitere Sagene samfunnshus i budsjettet for 2010. ARKIVFOTO
Ap foreslår å rehabilitere Sagene samfunnshus i budsjettet for 2010. ARKIVFOTO

Ingen kutt på Sagene

Lite slingringsmonn, men ingen kutt. Det er fasiten når Bydel Sagene skal vedta budsjettet for 2010 i kveld.

SAGENE: – Budsjettforslaget virker gjennomarbeidet og bærer preg av at økonomistyringen er og har vært god i bydelen. I våre forslag til budsjettet legger vi inn en ekstra innsats i rusomsorgen og det forebyggende helse- og omsorgsarbeidet, sier Guro S. Fresvik (V).

Hun får støtte av flere BU-kollegaer, som mener det er gledelig at man ikke trenger å kutte neste år.

Bekymret for de yngste

– Det er selvsagt en lettelse at det denne gangen ikke ligger an til nedleggelse av tiltak, men fattigdom og ikke minst barnefattigdom er et stort problem i vår bydel, sier Gry B. Larsen (SV), som ønsker seg mer penger fra byrådet.

– Vi ønsker oss romsligere budsjett fra byrådet slik at vi kan gjøre mer for disse gruppene, ikke minst for at de sosialt skal kunne delta på lik linje med andre, sier hun.

I andre enden av den politiske skalaen er Høyre bekymra for at merforbruk for inneværende år, skal skape etterslep videre.

– Det som er foruroligende er at Bydel Sagene i 2009 bruker 11 millioner kroner mer enn budsjettert, og kun unngår merforbruk ved å bruke oppsparte midler fra 2008. Så selv med et mindreforbruk i år håper vi at alle de politiske partiene kan vise ansvarlighet og ikke skusle bort reservepotten med penger. Bydelen har store utfordringer også i 2010, og da spesielt med tanke på økende behov innen barnevernet, usikkerheten knyttet til behovet for sykehjemsplasser og pleietrengende med omfattende behov, sier Kjell Omdal Erichsen (H).

Foreslår påplusninger

BU-leder Per Overrein (Ap) regner med at BU vil supplere forslaget fra bydelsdirektøren.

– Vi foreslår å øke rammen til frivillig arbeid, tiltak for ungdom og styrking av psykiatrien. Videre foreslås rehabilitering av Sagene samfunnshus, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere