RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Birgitte Victoria Svendsen og Anders Hatlo i Spin Doctor på Centralteatret.
Birgitte Victoria Svendsen og Anders Hatlo i Spin Doctor på Centralteatret. Foto: Foto: Dag Jenssen/Oslo Nye

Ingen latterbombe

En full teatersal kan ikke ta feil. Spin Doctor er en morsom, politisk satire.

OSLO: Litt tempo mangler og scenografien er kjedelig, men så er vel verken norske hotellrom eller politikere særlig spennende i virkeligheten heller.

Og man ler! Særlig i første akt, selv om det ikke er en latterbombe.

Det er mulig Knut Nærum har fôret skuespillerne med noen nye replikker etter brutal slakt i andre media etter premièren, for dagen etter var det ingen løse tråder.

Taleskrivere

På Oslo Nye Centralteatret handler det om de som står bak statsministeren og sørger for at han blir valgt igjen. Talen kan være ferdig, men skrives om når katastrofer skjer. I bakgrunnen sitter statsministeren og ønsker endringer i en tale han ikke engang har lest ennå.

Forfatteren er Alistair Beaton, men teksten er oversatt og omarbeidet til norsk av Knut Nærum. Han har sett sitt snitt til å dytte inn noen spark til Nytt på nytt redaksjonen også. På scenen finner vi rutinerte skuespillere som Geir S. Kvarme, Anders Hatlo og Birgitte Victoria Svendsen.

Antiklimaks

Statsministerens tale, iscenesatt av Nils Vogt, tar ikke helt av som forventet. Man humrer, men det blir et lite antiklimaks, til tross for en veldig uventet avslutning.

Og jeg sitter igjen med en følelse av at dette ikke kunne hende i lille Norge. Og det sier vel kanskje mer om mitt ønske om å fortsatt være naiv enn om teaterstykket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere