Ingen lek på hesteryggen

Monica Knudsen, her med Proffen, ønsker å ta nye steg som sprangrytter, men er avhengig av sponsorer for å komme seg videre.

Monica Knudsen, her med Proffen, ønsker å ta nye steg som sprangrytter, men er avhengig av sponsorer for å komme seg videre.

Monica Knudsen (22) bruker 200 000 kroner i året av egen lomme på sprangridning. Likevel kan ikke Bjørndal-jenta konkurrere på like premisser som konkurrentene.

Bjørndal-jenta Monica Knudsen har vært i Søndre Nordstrand Rideklubb i alle år.

KLEMETSRUD: Det har vært mitt mål å bli best i dette, men det økonomiske begrenser satsingen. Jeg bruker alt jeg tjener på dette her, men egentlig burde jeg hatt et årsbudsjett på 500 000 i stedet for 200 000, sier Monica Knudsen.

22-åringen har drevet med ridning omtrent hele livet. De siste sesongene har Monica også hevdet seg godt internasjonalt, og har blant annet gått til topps to ganger i store stevner i Tyskland.

Totalt koster en konkurranse i utlandet rundt 25 000 kroner. Det er en grunn til at folk sier ridning er en idrett for rike barn, sier Monica.

Tøff tid

I Norge er det stort sett utøverne som konkurrerte i OL som er kjente. Å få hjelp av sponsorer er dermed vanskelig for Monica og de mindre kjente fjesene.

Det er veldig vanskelig. Nå har jeg ingen sponsorer, sier 22-åringen.

Situasjonen for Monica ble i tillegg ytterligere forverret da hun mistet jobben nylig.

Jeg søker etter ny jobb nå. De fleste jeg konkurrerer med gjør ikke noe ved siden av, så de synes det er rart jeg jobber. Men jeg er nødt til å gjøre det for at det skal gå rundt, sier Bjørndal-jenta.

Vil hevde seg

Selv uten støtte utenfra, håper Monica hun kan gjøre en god sesong på hesteryggen.

Jeg håper å kjempe høyt oppe både internasjonalt og i NM.

For å kutte ut satsingen på sprangridning, har aldri 22-åringen vurdert.

Nei, jeg kommer aldri til å gi opp, fastslår Monica Knudsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.