*Nettavisen* Nyheter.

Ingen lørdag uten marked

Kreativ, sulten eller møbeltrengende? Dette løser seg etter en rundtur på Majorstuen en lørdag. Markeder som tilfredstiller enhver smak, finnes der!

MAJORSTUEN: Markeder er noe av det du kan få med deg om du rusler rundt på Majorstuen på lørdager. Det er garanteret noe for alle. Hver lørdag er det to og annenhver lørdag er det tre. Så om du har sansen for det koselige markedslivet, er det verdt å ta seg en runde.

For den kreative

På Colosseum torg befinner "Kreativt Marked" seg. Her finnes det mye forskjellig innenfor kreativ kunst. Her handler man direkte fra kunstneren selv. Alt fra smykker, skilt og heklede ting.

Her kan alle stille ut tingene sine, det eneste kriteriet er at det må være håndlaget, forteller daglige leder for markedet, Pia Walker.

Kreativt marked er et marked hvor designere, kunstnere og håndverkere kan vise frem sine produkter og tjene på dem.
Vi prøver å ha et variert utvalg med mye å tilby kundene. Likevel er det ingen grense for hva som finnes her! Poenget er at kreativiteten kommer ut, sier Walker.

Om man vil stille ut noe, kan man enten møte opp eller registrere seg på www.kreativtmarked.no.

Vi startet opp med dette fordi det ikke er noe marked som dette. Vi fokuserer kun på det som er håndlaget og kreativt, forteller Walker.

Hver lørdag er det massevis av kreative artikler å titte på på Colosseum torg!

Antikviteter siden 1989

Noen få minutters gange unna, på Vestkanttorget, kan man oppleve prakteksemplaret på gjenvinning. Siden 1989 har man på Vestkanttorget solgt unna flotte ting som noen ikke lenger har bruk for.
Det finnes så mye bra antikviteter, så i stedet for å kaste brukbare ting, kan man selge det her, forteller daglig leder Ingrid Anne Minde, og legger til at man finner alt mulig på dette markedet.
Hovedvekten er brukt antikk, forteller hun.

Her finnes det meste. Møbler, klær, bøker. Stort sett alt man kan trenge.
Tingene er brukt. Noen rydder loftet og kjeller. Studenter som flytter selger møbler de ikke lenger har behov for. Det er nesten ingen grense, smiler Minde.
Til tross for varmen denne lørdagen, er det fullt av nysgjerrige mennesker for å handle.

Noe for smaksløkene

I Vibes gate, rett ovenfor Bogstadveien, er det duket for tilfredstillelse av smaksløkene. Bondens Marked tilbyr gårdsmat rett fra produsenten, og smaksprøver er det selvfølgelig.

Kravet til dem som selger varene, er at de skal ha foredlet maten på egen hånd, enten de har dyrket, bakt eller høstet den.

I en av bodene finner vi Anne Marie Sando. Hun er en av tre som har fått i gang dette markedet.
Det var Ingrid Terum som kom opp med ideen, forteller Sando.
Hun selger ost av ulike slag og er fornøyd med markedet. Bondens Marked holder åpent annenhver lørdag. Spekeskinke, syltetøy og lapper er bare noe av det deilige du kan få kjøpt.

PS! Førstkommende lørdag er det mulig å besøke alle tre markedene igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.