RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen oppkjørt løype over Maridalsvannet

Friluftsetaten vil ikke kjøre opp scooterløype over Maridalsvannet. – En prioriteringssak, ifølge etaten.

KJELSÅS: Ifølge Vann- og avløpsetaten (VAV) er det ingenting i veien for at folk kan ferdes på Maridalsvannet vinterstid.

– Sannsynligheten for forurensning fra de forskjellige aktivitetene har tidligere blitt vurdert opp mot ulempene dette kunne innebære for friluftslivet. Det generelle man kom fram til var at passering gjennom området var greit, mens opphold ved innsjøen ikke skulle tillates, sier fungerende avdelingsdirektør Trygve Abry i Vann- og avløpsetaten.

Han forklarer at når innsjøen er «lukket» av isdekke om vinteren, vil forurensningene ikke så lett komme ut i vannet. Samtidig har man liten overflateavrenning – ved normale vintre – som kan føre forurensning ut i vannet.

– Kulda og lang oppholdstid på isen eller i snøen før forurensningen når vannet, gir stor sannsynlighet for at de sykdomsfremkallende mikroorganismene dør før de kommer i vannet, sier Trygve Abry, fung. avdelingsdirektør i VAV.

Men foreløpig prioriterer ikke Friluftsetaten løyper over Maridalsvannet.

– Friluftsetaten prioriterer ut fra ressurser, og scooterløyper over Maridalsvannet blir derfor ikke prioritert. Det er godt med skiløyper i området, og vi mener det er god dekning av løypetraseer i området og på begge sider av vannet, sier Anne Grete Nyrud i etaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere