Ingen over...

Fredag hoppet Adil Dyani høyere enn noen andre på skateboard. Lørdag ble det klart at målingen var feil.

Økern/Strømmen: Tidenes kanskje beste norske skater, Adil Dyani (33) fra Økern, slo fredag sin egen verdensrekord i "bomb"drop. Fjorårets rekord på 9,25 meter ble satt i Sofienbergparken i Oslo. Nå har han overgått seg selv med nesten halvannen meter. Den nye rekorden, som ble satt på Strømmen Storsenter, er på 10, 93 meter.
- Det viste seg at den første målingen på 10,55 meter var feil. Etter at vi målte høyden på nytt var det klart at det var nesten en halv meter mer, 10.55 meter.
"Bomb drop er en øvelse der skateren hopper ut fra et tilløp et visst antall meter over bakken, for så å lande stående i bunnen av rampen. Det er kun to til tre personer i hele verden som gjør dette stuntet.
- "Bomb drop" er ikke favorittstuntet på lista mi, men det føles bra å sette en verdensrekord. Dette er ikke noe man kan gjøre på en-to-tre. Det krever mange timer med forberedelser og pugging av teorien. Uten å kunne teorien kan ting gå fryktelig galt, sier Dyani til Lokalavisen Groruddalen.

Godt samarbeid

Dyani satte den nye rekorden fra taket på Strømmen Storsenter til stor jubel for mange fans. I tillegg til verdensrekordstuntet fikk publikum mulighet til å oppleve en konsert med Klovner i kamp og Vestli-rapperne Warlocks. Selv ønsket Dyani å takke senterets ledelse for showet de arrangerte i forkant av hoppet.
- Storsenteret har vist at de bryr seg om saker som har med ungdom å gjøre. De har virkelig tatt tak i ting og laget et flott arrangement i forkant av hoppet, med konsert og show. De fortjener all ære for det.

Lager skatepark

Fredagens hopp var ikke det eneste samarbeidet mellom ham og aktører fra Skedsmo. Sammen med Skedsmo kommune og Strømmen Storsenter har Dyani tatt initiativ til etableringen av det man håper skal bli Oslo-regionens ledende skatepark. Etableringen av Dyani skatepark vil gi områdets ungdom et anlegg de vil sette stor og etterlengtet pris på. Skateparken finansieres av Skedsmo kommune og Strømmen Storsenter. Adil Dyani selv står som ansvarlig for utvikling av skateparken.
Som profesjonell skater har Adil Dyani etablert seg som en av de ypperste skaterne i det profesjonelle miljøet, med blant annet flere verdensmestertitler på samvittigheten.
- Skateparken var en drøm og en visjon som er i ferd med å bli virkelighet. Jeg synes det er meget viktig å gi et bra tilbud også til de som ikke trener fotball og hockey.
Dyani- parken skal blant annet inneholde kopi av populære skate- steder i USA. Kopiene skal støpes i betong og blir helt lik originalen.
- Det er det samme som å lage kopi av trappene utenfor Oslo rådhuset inne i skateparken. Det er en stor jobb, men utrolig givende. Jeg ønsker å være her for ungdommen og idretten. Det er noe som er verdt å sloss for, sier Dyani.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.