RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen skam å snu

Demokratene i Oslo og Akershus, samlet til møte på Nesodden den 16.- mars 2006 ser med stor bekymring på den giftdumpingen som finner sted i indre Oslofjord.

I forbindelse med forberedelsen til senketunnelen i Bjørvika, graves giftig slam opp fra havbunnen for å lastes i lekter for så å bli dumpet i sjøen utenfor Malmøykalven. All fornuft, og ikke minst føre var prinsippet, tilsier at giftig materiale lagres på land. Når slammet, som i dette tilfelle er lastet på lekter, ville det være naturlig at slammet ble fraktet til landdeponiet på Langøya utenfor Holmestrand.

Vi ser med undring
på at regjeringen Stoltenberg, og til og med med en miljøvernminister fra det såkalte miljøpartiet SV, ikke lytter til råd og protester fra lokalbefolkning, yrkesfiskere og miljøvernorganisasjoner. Det er en kjensgjerning at havstrømmene utenfor Malmøykalven er langt sterkere enn inne i Bjørvika. Selv om det meste av slammet blir tildekket, vil strømmene etter hvert fjerne dekningsmaterialet slik at giften kan bli ført rundt i fjorden.

Det vil skade
livet i vannet og ikke minst redusere mulighetene for bademuligheten for befolkningen i indre Oslofjord. På denne bakgrunn ber Demokratene om at Regjeringen tar saken opp til ny vurdering. Det er som kjent ingen skam å snu.

Kåre Eriksen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere