*Nettavisen* Nyheter.

Ingen sofavelger

Cathrine Løland (H) er BU-debutant, men mener likevel møtene kan bli mer strukturerte og løsningsorienterte.

NORDRE AKER: Alle må bruke toget! sier Cathrine Løland engasjert. Hun bor på Kjelsås, der toget er kjempepopulært. Hun stortrives, og betror at hun aldri kommer til å flytte derfra.

Toget bruker elleve eller tolv minutter til byen og det går veldig ofte. Dessuten er det mer behagelig enn å kjøre trikk eller buss. Tog er vanedannende, slår Cathrine fast.

De siste fire årene har hun brukt toget aktivt, men innrømmer at det for tiden er bilen som tar henne til jobb på Hjortneskaia, der hun jobber med et prosjekt for Color Line.

Å komme seg fra Kjelsås til Hjortneskaia med kollektivtransport er en anstrengelse. Men vanligvis tar jeg toget og sykler om sommeren.

Ut av sofaen

Cathrines er i sin første periode som lokalpolitiker i bydelsutvalget (BU). Hun synes det er viktig å gjøre noe for lokalsamfunnet når man har mulighet til det.

Jeg valgte å gå inn i politikken fordi det ikke hjelper å sitte hjemme i sofaen og klage. Det er mye man kan gjøre for lokalsamfunnet, enten man er frivillig, medlem i et parti eller jobber i bydelen, sier Cathrine, som nå er leder for helse- og sosialkomiteen.

Ung og løsningsorientert

Med sine 34 år er Cathrine BUs nest yngste medlem. Og skal vi tro henne er det ingen spøk å komme inn som fersk representant.

Det er et ganske fastsatt regime, ofte med lange prosesser og diskusjoner som kan virke overveldende når man kommer utenfra. Jeg synes ikke prosessen alltid er like løsningsorientert. Det er annerledes enn hva jeg er vant til fra jobbsammenheng.

I sin egen komité har Cathrine innført et strengere regime.

Vi holder oss til de fastsatte klokkeslettene slik at møtene ikke skal trekke ut, og fokuserer på sakene. Jeg synes det er viktig å legge de mest omfattende sakene tidlig i møtet, og heller ta orienteringssakene til slutt, slik at vi ikke er tommme for energi når de viktige sakene skal behandles. Den prioriteringen har jeg fått gode tilbakmeldinger på. Jeg har snakket med Egil Ihlen (BU-leder, H), om at det kan være en måte å legge opp BU-møtene på også, og han lytter, forklarer Cathrine.

Hun mener det er mange områder å ta tak i helse- og sosialsektoren i bydelen, både når det gjelder eldreomsorg og psykisk helsevern.

Derfor er jeg glad for at BU bevilget over 700.000 kroner av ekstramillionen i 2008-budsjettet til omsorg, sier Cathrine.

Hun er også fornøyd med måten befolkningen engasjerer seg i lokalpolitikken.

I helse- og sosialkomiteens møter kommer det alltid mennesker med klare stemmer og motiver, som representerer større grupper. Og er det ikke derfor vi driver med politikk, for å gjøre det folk vil?

Fagkunnskap

Som it-konsulent har Cathrine tidligere jobbet fire år med omstillinger i forsvaret, og ser for seg at tilsvarende endringer kunne ha vært brukt for å effektivisere kommunen.

Jeg ser at legene i bydelen bruker et annet it-system enn det de gjør på helsestasjonene. Bydelene kan handle inn it-systemer som det passer dem, og da er det rart at man ikke velger et felles for alle. Så vidt jeg vet har bydelene forskjellige systemer seg imellom også. Dersom jeg skulle bruke min faglige bakgrunn i bydelsarbeidet, hadde dette vært interessant å se nærmere på, sier lederen av helse- og sosialkomiteen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag