RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

(F.v.) Herman Torsheim Holmøy, Julia Bagley, Nicolas Astrup, Dorthea Lytskjold Engen og Andreas Emil Andersen tar følge hver dag til skolen. Foreldre følger med i bakgrunnen.
(F.v.) Herman Torsheim Holmøy, Julia Bagley, Nicolas Astrup, Dorthea Lytskjold Engen og Andreas Emil Andersen tar følge hver dag til skolen. Foreldre følger med i bakgrunnen.

Ingen spøk å gå til skolen

Veien til Munkerud skole er såpass utfordrende for enkelte barn at foreldre ikke tør å la barna gå alene.

NORDSTRAND: Marlene Furnes Bagley er mor til Julia som går i andre klasse på Munkerud skole. Hun sitter også i skolens trafikkomité.

Sammen med andre foreldre som bor i området rundt Kaptein Oppegårds vei, har hun dannet en gågruppe som følger barna til skolen. Gruppen ble dannet da barna gikk i første klasse forrige skoleår, men de har valgt å følge dem også i år.

Ungene ønsker vel helst å gå alene nå som de går i andre klasse, men enkelte partier av skoleveien er såpass skummel at vi har valgt å fortsette med gågruppen, forteller hun.

Kjører på rødt

Ett av de farligste kryssene langs skoleveien, er ved Kiwi i Nordstrandveien. Da Nordstrands Blad var med gågruppen til skolen, oppstod flere potensielle trafikkfarlige situasjoner i dette lysregulerte krysset.

Problemet er at bilene som skal svinge til venstre inn Oberst Rodes vei, skaper en kø midt i krysset. Veien er for smal til at biler kan kjøre forbi på høyre side. De bilene som må vente, kjører ofte på rødt. Problemet er at barna da har grønt lys, forteller Marlene Furnes Bagley og legger til at en jente ble truffet av en bil i fjor ved dette krysset.

Det gikk bra med henne, men det viser hvor skummelt krysset er. Ved å gjøre veien bredere, kunne man kanskje ha unngått en del av de farlige situasjonene. Men selvsagt er det også opp til bilistene å vise trafikkvett, påpeker Bagley.

Best å gå

Anders Engen er en av fedrene som er med i gågruppen som han mener har flere fordeler. Gågruppen sørger for at barna kommer trygt frem samtidig som foreldrene selv slipper å bidra til økt trafikk langs skoleveien.

Jeg synes ikke vi skal kjøre ungene til skolen med mindre det er helt nødvendig. Både fordi barna bør lære seg at de ikke skal kjøres overalt og fordi de bør lære seg å gå i trafikken, sier Engen.

Bagley støtter også gåkulturen:

Jo flere som går, jo tryggere blir skoleveien. Man bør i hvert fall stoppe bilen litt utenfor skoleområdet og la barna gå det siste stykket.

Trafikkomiteen

Ved siden av å oppfordre til bilvett og gåkultur, har Munkerud skoles trafikkomité opprettet såkalte foreldrevakter ved skolen. I tillegg har skolepatruljen oppstilling ved Kiwi-krysset.

Skoleveien er en viktig del av barnas hverdag. Det er synd at folk opplever det som skummelt å la barna gå til skolen. Det er jo et sosialt aspekt ved det å gå også, påpeker hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere